Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Remy Meeuwsen portret showcase
Remy Meeuwsen

Foto: Isabel Sánchez Olid

Philosophy of the World 

Geschreven en gespeeld met mijn collectief Blond & Cynisch. We zijn als collectief op zoek naar een nieuwe intersectioneel feministische theatrale taal. Onze voorstellingen kunnen over alles gaan maar zullen deze taal altijd als basis hebben. Voor deze voorstelling wilden we daarom een volledig nieuwe tekst schrijven. Geïnspireerd op de levens van zes historische vrouwen en muziek van de band The Shaggs hebben we een voorstelling gemaakt over hoe wij ons verhouden tot geschiedschrijving. We hebben het als collectief vaak over hoe we op zoek willen gaan naar alternatieven in plaats van slechts aankaarten wat er fout gaat in de wereld. In mijn scriptie heb ik hier ook over geschreven door dit aan de term speculatieve fictie te koppelen.

Mijn ambitie is om een makende speler te zijn. Ik wil altijd blijven spelen en dit ook op veel verschillende plekken en met veel verschillende mensen doen. Maar daarnaast heb ik ook zelf veel ideeën over wat ik mooi en belangrijk theater vind en wil ik dus zelf ook maken. Hier zijn we met Blond & Cynisch hard mee bezig. Naast Philosophy of the World in de kleine zaal zullen we deze zomer ook met DAISIES op het Over het IJ Festival te zien zijn.

Foto: Bart Grietens

Ik zie het theater als een experimentele ruimte. Een ruimte waarbinnen we gezamenlijk opzoek kunnen gaan naar alternatieven voor de toekomst. - Remy Meeuwsen

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 28 juni 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.