Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Sem van Panne

Artisteducator in Theater
Bachelor
Sem Panne
Sem van der Panne

Visie

Ik geloof in de artistieke meerwaarde interdisciplinair werken. Het gaat om de erkenning van de verschillen, om van daaruit de overeenkomsten te vinden. De ‘tussenruimte’ tussen twee disciplines fascineert mij, daar waar de disciplinekaders, de uitgangspunten en de grondleggers beweeglijk worden. Daar waar de som der delen een nieuwe vorm oplevert. 

Ambitie

Mijn ambitie is het opzetten van verschillende projecten met makers uit diverse disciplines, die het streven naar het doorbreken van artistieke conventies delen met mij. 

Inspiratie

Als maker inspireert NITE, Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble mij. 
What´s in a name!


''Los te tornen wat vast leek te staan,  
vrij maken wat voorgoed verankerd leek.
– Bernlef


Stage

De Dansers, duet Smaakmakers, maker en educator, 2021, Utrecht 

Afstudeeronderzoek

Het manifest Tear down that wall(s)’, is ontstaan vanuit de hypothese dat een interdisciplinaire aanpak kan leiden tot een nieuwe hybride kunstvorm. Op voorwaarde dat de samenwerking inclusief is. Verbinding tussen artistieke disciplines is de grondtoon hierbij. Ik heb gezocht naar de (rand)voorwaarden voor een optimaal, interdisciplinair werkproces. De begrippenkaart leidt de lezer stapsgewijs naar het manifest.

Afstudeerproject

Nooit een tweede - Maite Levy, vierdejaars student Docent Dans, en ik zijn een interdisciplinair onderzoek gestart naar de kracht van een eerste keer. Het finale duet (gespeeld door onszelf) is gebaseerd op de monoloog van Florian Meyer ‘wat waar zou moeten zijn’.  

 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 25 juni 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.