Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Marije Meiborg

Artisteducator in Theater
Bachelor
Marije Meiborg
Marije Meiborg

Visie

Theater gaat over openheid en sensitiviteit, nieuwsgierig zijn en vragen stellen, opgaan in iets groots of iets heel kleins, verwondering. Kleine en grote mensen meenemen in deze levens-verrijkende aspecten vind ik de grote kracht van dit vak. Een beetje magie tilt alles op. Het leven ís ook magisch. 

Ambitie

Ik hoop een waardevolle creatieve bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van (jonge)mensen. Ik wil me vanuit mijn eigen brede creatieve interesses en passie inzetten voor goede kunsteducatie voor íeder kind. 

Inspiratie 

Jeugdtheater kan mij ontzettend raken en in beweging brengen! Datzelfde geldt voor muziek en andere kunstvormen. Ook mijn eigen (levens)vragen zet ik graag in als inspiratie. 


''Mens, durf te leven!'
– Dirk Witte


Stage

Het Houten Huis, educatiestage, 2020, Groningen 

Afstudeeronderzoek

In mijn afstudeeressay AFSLUITLIJF onderzoek ik waarom lichaamsbewustzijn van essentieel belang is voor je groeiproces als mens. Vanuit eigen ervaringen van ‘afgesloten zijn geweest’ onderbouw ik waarom het je leren openen voor je binnenwereld zo belangrijk is. Ik ben van mening dat wanneer we dit kinderen leren, we samen aan een mooiere aarde bouwen. Kunst en theateronderwijs kan hierin van onschatbare waarde zijn. 

Afstudeervoorstelling

LICHT EN DONKER - Met vijf jonge meiden van theater-en zangschool Lotte van der Kleij ben ik het repetitieproces gestart vanuit het lied LICHT EN DONKER van Froukje, met als doel om zang, dans en spel samen te brengen tot één geheel. Het resultaat hiervan is een korte film waarin ook Radiohead, de Nijmeegse Waal en weggestopte stukjes zelf het licht vinden. 


 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 25 juni 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.