Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Lotte van Oudheusden
Lotte van Oudheusden

Visie

Theater is amusement, activisme, verbindingen maken, spelen, leren, maken, zien, beleven en nog meer. Het vak kent zoveel verschillende vormen en volgens mij is dat ook gelijk de kracht ervan. Denken over 'wat als' en 'misschien' zou ik iedereen op de wereld meer gunnen. 

Ambitie

Later hoop ik dat ik duizend verschillende dingen kan gaan doen. Als ik jongeren mag inspireren en motiveren om te doen wat ze leuk vinden en ik kan bijdragen aan goede herinneringen en mooie toekomstvisies, dan is mijn missie volbracht. 

Inspiratie

Het simpele en alledaagse combineren met esthetiek van de theaterkunst is wat mij inspireert. 

''Wie zegt dat kunst slechts franje is,
heeft gelijk, want het gaat om de franje.
'' 
– Ilja Leonard Pfeiffer


Stages

FOAM, Educatie medewerker, 2019, Amsterdam 
VS Zutphen, theater docent, 2019-2020, Zutphen 
De MBO Theaterschool Rotterdam, 2020, Rotterdam 
Internationaal Theater Amsterdam, educatiemedewerker, 2021, Amsterdam

Afstudeeronderzoek

We vragen van kinderen van elf jaar oud om te weten wie ze zijn, op welk niveau ze moeten scoren en of ze ook nog interessant kunnen vinden wat docenten ze voorschotelen. Dat zorgt voor enorm veel stress bij leerlingen en dat moet echt anders! Ik heb tijdens mijn onderzoek kennis gemaakt met enorm veel bijzondere mensen, zowel live als via een boek of een documentaire, die allemaal hetzelfde doel hebben: het onderwijs op de schop nemen. 

Afstudeerproject

De open ruimte - Deze vier jaar ben ik continu bezig geweest met een waarde te vinden voor het theatervak. Mijn essayonderzoek en afstudeerstage bij ITA Academy zijn daar de kers op de taart van geweest. Ik heb een onderzoek gedaan naar 'de open ruimte' als ultieme onderwijs vorm. Mijn stageplek is de perfecte plek geweest om in theorie én in de praktijk die waarde van 'de open ruimte' toe te passen. 

 

  

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 25 juni 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.