Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Hannah Vrijenhoek
Hannah Vrijenhoek

Visie

Kunst is voor mij een essentiële ruimte, waarin we door kritisch te vragen, te voelen, te spelen en te verbeelden dichterbij onszelf, en daarmee onze omgeving kunnen komen. 

Ambitie

Als Artist-Educator bevind ik mij op het snijvlak tussen kunstenaar, docent en onderzoeker. Het liefst werk ik zintuiglijk, poëtisch en beeldend, vanuit verbinding met mijn omgeving. In de toekomst zie ik mezelf fluïde bewegen door verschillende contexten, van basisonderwijs tot politiek, waarin mijn beginpunt steeds artistiek zal zijn. 

Inspiratie

Een grote inspiratie vind ik in het beeldende werk van Masie Cousins. Haar foto’s druipen, kleven, en glanzen. Ze opent zintuiglijke esthetische werelden in dagelijkse details, die zowel afstoten als aantrekken. 


''Staying with the trouble requires making oddkin; that is,
we require each other in unexpected collaborations and combinations,
in hot compost piles. We become-with each other or not at all
.'' 
– Donna Haraway



Stages

ArtEZ Bachelor Docent Theater, Artist-Educator jaar 1, beeldend specialist en procesbegeleiding, 2021, Arnhem 
Villa Zebra, tentoonstelling ‘Moestuin’, publieksbegeleider en educatiemaker, 2020, Rotterdam 
Het Wilde Westen, Kinderatelier, research en educatie, 2019, Utrecht 

Afstudeeronderzoek

Mijn theoretisch onderzoek richtte zich op tranen als verzet. In een essay en een daaropvolgende lecture performance bestudeerde ik de ideeën van kunstenaar en literatuurwetenschapper Audrey Wollen en haar Sad Girl Theory. Zij stelt dat het verdriet van vrouwen in een politieke context moet worden bekeken en als een geïnformeerde activistische daad kan worden gezien. Op die manier breekt ze de vormen van feministisch protest open. Het persoonlijke is politiek en het politieke persoonlijk. 

Afstudeervoorstelling

Paradise #Stayingwiththetrouble - Als onderdeel van mijn afstuderen creëerde ik het begin van een paradijs, waarin vier performers speelden met het kritisch voorstellen van een andere manier van leven en sterven op de aarde in co-existentie met planten, dieren, dingen, technologie. We hebben gewerkt vanuit het gedachtegoed van socioloog en feminist Donna Haraway en haar boek ‘staying with the trouble’. 

 

 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 25 juni 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.