Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Elsbeth Hoefkens
Elsbeth Hoefkens

Visie

Theater is voor mij een plek om samen te komen, te luisteren, te verbinden en vragen te stellen. Om open te staan, nieuwsgierig te zijn en te onderzoeken. Als theatermaker en docent wil ik vanuit deze uitgangspunten mezelf en andere uitdagen om het “normale” met andere ogen te bekijken en wellicht te herdefiniëren. 

Ambitie

De komende jaren zou ik graag willen doorstuderen om mijn fascinatie voor de link tussen theater en wetenschap verder te onderzoeken. Komend schooljaar begin ik daarom aan de pre-master van de master Contemporary Theatre, Dance and Dramaturgy aan de Universiteit van Utrecht. Daarnaast wil ik als docerend theatermaker graag samen met andere dingen blijven onderzoeken en creëren. 

Inspiratie

Ik word vaak gestuurd door mijn nieuwsgierigheid en gevoed door de dingen die ik vanuit daar aantref. Inspiratie haal ik dus uit dingen die ik (nog) niet ken, weet of begrijp. Dit kan echt vanalles zijn; de natuur, een ontmoeting of de werking van onze hersenen. 

''Allowing yourself to be moved.''
– Olafur Eliasson 


Stages

Toneelgroep Oostpool en muziektheater de Plaats, regie korte film “PuinHoop”, 2021, Arnhem
Het Hofpleintheater, docent theater, 2020, Rotterdam
OBC Elst, docent KUA en CKV, 2019, Elst

Afstudeeronderzoek

Mijn onderzoek heb ik gedaan over de gedateerdheid van onze hersenen. De focus lag daarbij op onze zintuiglijke waarneming en waarom deze tegenwoordig kritisch bekeken zou moeten worden. 

Afstudeervoorstelling

IK BEN DUS - Een voorstelling over de betekenis en rol van identiteit. Het is een onderzoek naar hoe identiteit tot stand komt. Naar waarom hij zo tot stand komt. Naar de impact ervan. Naar de stugheid ervan. Naar het verleden en het heden. Naar hetgeen waar het schuurt en naar waar het verlicht. 

 

 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 25 juni 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.