Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Cas Bastiaans
Cas Bastiaans

Visie 

Kunst en kunsteducatie is één van de steeds schaarser wordende domeinen waar men nog daadwerkelijk mag twijfelen en dromen. Waar men nieuwe verbindingen mag maken en nieuwe ideeën over mens zijn, zelf zijn, maatschappij, vrijheid en samenzijn mag creëren en men de ruimte heeft om ze te testen, te bekritiseren en te leven. 

Ambitie

Ik ambieer omgevingen te creëren waar ik filosofie en fysiek theater kan verbinden en waar mensen de ruimte hebben om kritisch en autonoom te denken.   

Inspiratie

Inspiratie vind ik in de momenten dat ik de rake verwoordingen van Herbert Marcuse lees. Of de stevige taal van Piet Arfeuille. Of in de tastbare, poëtische, zintuiglijke en viscerale films van Andrei Tarkovsky. 


''Loop niet voor me uit, ik zal misschien niet volgen.
Loop niet achter me, ik zal je misschien niet leiden.
Loop naast me en wees mijn vriend.''
– Albert Camus
 

Stage

MBO Theaterschool, Engelstalige Voorstelling, regieassistent, 2021, Rotterdam  

Afstudeeronderzoek

In mijn afstudeeronderzoek heb ik voor mijzelf de eerste regels proberen te formuleren van het antwoord op de vraag wat het bestaansrecht is van kunst in de maatschappij. Hiervoor heb ik mij verhouden tot het denken van Herbert Marcuse, Gilles Deleuze en het werk van Milo Rau.  

Afstudeervoorstelling

JAKHALS - De afstudeervoorstelling staat nog in de steigers op het moment van schrijven. JAKHALS was een voorstelling in twee delen waarin er drie personages met elkaar gebunkerd zaten om te schuilen voor een onduidelijke catastrofe. In de bunker zochten ze naar wat hun eigen vrijheid nog constitueerde en poogden ze de vrijheid die was te herinneren, het opnieuw te leven. Uiteindelijk concludeerden ze dat teruggaan niet meer kon en dat om vooruit te gaan ze een offer moesten maken. 

 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 21 juni 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.