Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Sanne Knijpstra

Comic Design
CD_sanne knijpstra_04
Sanne Knijpstra

Eindwerk

toet

Toet

Toet is het verhaal over een kitten die tijdens zijn bezoek aan de dierenarts ontdekt dat er meer is dan alleen het leven dat hij kent. Want Toet is niet zomaar een kat, hij is de reïncarnatie van de Egyptische farao Tutankhamun. Maar wat hem het meest fascineert is de Egyptische zon en waarom die niet hetzelfde is als de zon die hij kent. Op zoek naar antwoorden ontmoet Toet de zwerfkat Ramses die een soortgelijke ervaring heeft meegemaakt. Ondanks het klasse verschil tussen huis- en zwerfkatten, besluiten de twee samen verder te zoeken naar het zonnige kattenparadijs.

CD_sanne knijpstra_02

Visie

Toet is ontstaan vanuit een liefde voor katten, een fascinatie voor Egypte en het idee om meer kinderstrips de wereld in te brengen. Er worden naar mijn mening te weinig strips uitgegeven die specifiek voor deze doelgroep, in dit geval kinderen van 7 tot 10 jaar, zijn gemaakt. Je ziet vooral veel normale boeken en prentenboeken uitkomen, terwijl strip juist zo’n goed medium is voor kinderen. Het leest lekker door en er is een hoop te zien. Niet alleen is het voor alle kinderen leuk om een strip te lezen, kinderen met concentratieproblemen of dyslexie kunnen een enorm voordeel hebben aan het lezen van strips.

CD_sanne knijpstra_03

Doel

Met Toet wil ik op een vrolijke manier een nieuw enthousiasme creëren voor zwarte katten. Andere belangrijke lessen die ik kinderen probeer mee te geven vanuit Toet zijn; liefde voor dier en mens, goed omgaan met elkaar en ieder mens is gelijk. Daarnaast probeer ik een interesse aan te wakkeren voor andere culturen en/of geschiedenis, zoals in dit geval Egypte.

Ambitie

Met Toet, en andere toekomstige strips, hoop ik niet alleen kinderstrips in een positief licht te zetten, maar hoop ik ook om een beetje naamsbekendheid te ontwikkelen in de stripwereld van zowel Nederland als het buitenland. Dit geeft mij de mogelijkheid om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken met mijn verhalen. Met deze strip begint niet alleen het avontuur van Toet, maar ook dat van mij als stripmaker!

CD_sanne knijpstra_05

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.