Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Wommel

Comic Design
CD_WVerweijen_0
Walter Verweijen

Eindwerk

 'bloef'

Honden zeggen waf, honden zeggen blaf, honden zeggen nooit bloef. En dat is jammer.

Bloef
Bloef

 

Ik hou er niet van om te vertellen waar het verhaal over gaat. Niet uit luiheid of desinteresse, mijn verhalen zijn vaak vaag en dat wil ik zo houden. Ik kan wel zeggen dat er teveel honden in voorkomen, dat de hoofdpersoon zeker denkt te zijn en dat de personages peren best kunnen waarderen.

Visie

Er is zeker veel werk waar ik graag naar kijk. Werk van mensen zoals Seth en Michael Deforge. Maar ik moet meer naar mijn eigen werk kijken en dat werk zo goed mogelijk uit de verf laten komen. Ik wil het beste uit mijzelf halen en ik denk dat ik daarvoor op de goede weg ben. 

Ik hoop dat de nieuwe stripmakers veel strips gaan maken. De stripwereld in Nederland is klein en hij kan best groter. Zeker als iedereen meehelpt om mooi werk naar buiten te brengen.

Werken aan mijn eindwerk 'bloef' was niet altijd even makkelijk. Het is heel veel hetzelfde en dat ben ik niet gewend, omdat ik meestal kleinere dingen maak. Ik verlies mijn aandacht daarom ook snel. Nu alles af is, ben ik blij dat het er is. Ik heb eigenlijk altijd al stripjes willen maken, en nu ik het kan doen, wil ik het blijven doen. Er is ook gewoon heel veel om uit te zoeken en ik ben benieuwd waar me dat allemaal naartoe zal brengen.

Het is best raar dat ik straks ben afgestudeerd. Ik had elke keer een deadline waar ik naar toe werkte en dat is er straks niet meer. Ik had gedacht dat ik dat juist prettig zou vinden en dat het beter was als ik mijn eigen deadlines zou maken. Dat is ook zeker waar, maar er is toch minder om vast te houde, en dat zal denk ik wel even wennen zijn. Tegerlijkertijd ben ik toch ook blij dat ik klaar ben. Niet omdat ik het niet leuk had op Artez of iets in die richting, maar ik ben gewoon klaar om iets anders te doen.

CD_WVerweijen_2

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.