Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Marten Visser

Animation Design
AN_Marten Film still
Marten Visser

Eindwerk

Hoanoe.  Het is de natuur, iets anders dan dat we het kennen, op een rustige manier vertoond.

Poster Hoanoe
Poster Hoanoe

 

Scriptie

Titel: Film als meditatie.

De scriptie is een onderzoek naar de meditatieve punten van film. Welke elementen van film kunnen zorgen dat de film als meditatie wordt ervaren?

Visie

Mijn grootste inspiratiebronnen zijn natuurfilms. Wat ik mooi vind aan de natuur is dat het gewoon gebeurt, zonder dat het ons iets uitlegt. Onze gedachten gaan er mee aan de haal. Natuur heeft positieve effecten op ons, zoals het verlagen van stress en we worden er blijer van. Ik wilde kijken of ik die effecten ook met een animatiefilm kon bereiken. Vervolgens ben ik gaan onderzoeken of ik de film ook meditatieve effecten kon meegeven. Van dat onderzoek heb ik een essay geschreven met de naam: Film als meditatie. Dat essay heeft me geholpen de film richting en ideeën te geven. Het mooie van de natuur, dat het gewoon gebeurt, ben ik gaan opzoeken tijdens het maken van de film. Daarin zit voor mij de fascinatie, die de kijker meeneemt door film heen. Dát samen met de natuurgeluiden, laat de kijker tot rust komen.

Naar mijn idee veranderd er niet zoveel anders dat ik nu zelf de projecten kies of bedenk en er ook nog geld mee kan verdienen. Een mooie bijkomstigheid is het leren kennen van nieuwe mensen.

Doel

Dat ik een betere filmmaker ben, dan voor ik aan deze film begon. Ook zou ik wel willen weten wat de mensen nou vinden van een film die ik heb gemaakt. De film heeft mij weer inspiratie gegeven voor eventueel een nieuwe film, dát heb ik al bereikt!

Ambitie

Ik zie mezelf later als karakter animator, dus ik wil vooral die vaardigheden uitbouwen. 3D animatie lijkt me verder nog interessant om te leren en misschien raak ik weer eens geïnspireerd om een eigen korte film te maken. Het belangrijkste voor mij is dat ik het animatieplezier van de afgelopen jaren kan blijven doorzetten en aan mooie projecten ga werken.

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Contact : redactie@artez.nl