Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Charlotte Ebbers

Artisteducator in Theater & Media
Bachelor
Charlotte Ebbers site
Charlotte Ebbers

Visie

Theater is voor mij zo veel meer dan enkel een voorstelling bezoeken of een les volgen. Theater begint bij contact en dat zijn we volgens mij de laatste tijd uit het oog verloren. Hoe mooi is het om écht contact met iemand te hebben zonder een scherm tussen jullie beide in. Theater kan leerzaam zijn maar ook gewoon heel erg leuk. In een maatschappij van vandaag de dag hebben we dat stukje escapisme nodig. Hoe fijn is het dan om voor heel even in een compleet andere wereld te stappen. Daarnaast is theater ook een platform om een bepaalde boodschap te brengen, die lastig over te brengen is in enkel woorden.

Inspiratie

Mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Meestal begint het bij mezelf, een vraag die ik mezelf stel of die voor mij gesteld word. Voor deze voorstelling in het bijzonder kwam de inspiratie uit mijn vrouwelijke omgeving. Ik heb een zus en drie schoonzussen en zij vormden de basis voor het maken van een voorstelling over het feminisme. Wat betekend het om vandaag de dag vrouw te zijn? Over die vraag kan ik dagen discussiëren en praten. Als dit het geval is, dan weet ik dat ik hier iets mee moet, of in dit geval: een voorstelling over maken.

Ambitie

Ik wil iedere dag een net iets betere versie van mezelf worden. Ik wil doorleren en de boodschap die ik heb door te geven aan anderen. In dit geval gaat het vooral om het feminisme en in het bijzonder het thema seksualiteit. Er zijn zoveel zaken rondom deze thema’s waar men nog niet genoeg van af weet. Mijn missie is om dit te verspreiden tot het 1. Genormaliseerd wordt en 2. De algemene kennis rondom deze thema’s groot genoeg is. Ik wil leren en mensen dingen leren. Alleen zo komen we vooruit.

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.