Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Marloes Jobse
Marloes Jobse

Visie

Theater is een plek waarin ik de wereld kan ontmoeten. Door met mensen met verschillende achtergronden en vanuit verschillende perspectieve samen te werken, leer ik de wereld in zijn verscheidenheid steeds een beetje beter kennen. Daarbij doe ik onderzoek naar theatrale uitingsvorming voor inclusieve doelgroepen.

Ambitie

Ik wil theatermaken met -, en lesgeven aan diverse doelgroepen, op verschillende plekken, in verschillende samenstellingen. Ik wil theater maken waarin iedereen zich gerepresenteerd voelt, theater dat voor iedereen toegankelijk is.

Voorstelling

In samenwerking met stichting Speels Collectief maak ik in Arnhem de voorstelling The Roadtrip, een  reis langs woningen van spelers met een lichamelijke- of verstandelijke beperking. Zij nemen u mee in hun quarantaine verhaal. (augustus 2020). In mijn 3e jaar maakte ik met amateurspelers de voorstelling ‘Liefdesverklaring, een ode aan het publiek’, op basis van de tekst van Magne van den Berg. (juni 2019)

Inspiratie

Ik laat me inspireren door verhalen van anderen, vooral van mensen van buiten de mij vertrouwde bubbel. Adelheid Roosen, ZINA en Theatergroep HORA zijn voor mij belangrijke inspiratiebronnen.

 

“Speel het spel. Breng je werk in gevaar. Wees niet de hoofdpersoon. Zoek de confrontatie. Maar doe het onopzettelijk.”
- Peter Handke

 

Scriptie

‘De Ander’, waarin ik aan de hand van de filosoof Emmanuel Levinas onderzoek hoe theater het objectiverende denken over de Ander kan doorbreken.

Stage

Bij Factorium Podiumkunsten in Tilburg was ik theaterdocent, bij stichting Speels Collectief in Arnhem ben ik theatermaker, en in de voorstelling ‘Herstelwerkzaamheden’, de afstudeervoorstelling Bregt van Deursen, was ik acteur.

 

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Contact : redactie@artez.nl