Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Godelieve Meijers
Godelieve Meijers

Visie

Theater kan het publiek meenemen en laten verdwijnen in een gecreëerde beleving-fantasiewereld, zoals een film dat ook kan. Vervolgens kan theater in een seconde alles wat opgebouwd is in elkaar laten storten. Codes worden doorbroken waardoor je terug wordt gesmeten in je ongemakkelijke theaterstoeltje. Theater kan je aankijken, je zintuiglijk prikkelen. Theater speelt met ruimte en tijd. Theater kan je laten gissen in het alles, in het niets, in jezelf. De toeschouwer kan echt onderdeel van het kunstwerk zijn en zelfs uit zijn stoel gehaald worden.

Ambitie

De poëzie in de mens vinden, de toeschouwer een wereld intrekken, dat is wat ik wil. Zoals mij overkomt bij de werken van Mark Rothko. Het werk zo ervaren dat je niet anders kan dan opgeslokt worden door de kleur, dat er niet meer tegen te vechten valt, dat er iets gebeurt in je, dat er iets in beweging komt, maar dat je niet precies weet wat of waarom.

Voorstelling

De esthetica van de gebroken mens
In den Haag maakte ik de voorstelling Terra Mater samen met kunstenaar/scenograaf Wilma Marijnissen

Inspiratie

Zie afbeelding Rothko

Het is er al, je hoeft het alleen maar te vinden.

- Boukje Schweigman

 

Scriptie

‘Voorbij het gezicht op de muur’. In deze audioserie spreek ik over theater als fenomeen. Ik onderzoek theatermaken vanuit vorm en inhoud en leg deze naast elkaar. Ik ontdek de zwarte en witte magie van Boukje Schweigman. Ik onderzoek het lineair denken en koppel dit aan het maken van theater. Ik laat verschillende kunstenaars aan het woord en tot slot doe ik een poging tot een eigen terminologie. Te beluisteren op: www.anchor.fm/godelieve-theater

Stage

Bij Rabarber, de theaterschool van Den Haag - voorstelling Het circus.

Bij PS-theater, het stadsgezelschap van Leiden - voorstelling De dorpse stad.

 

 

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.