Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Evelien Kanters
Evelien Kanters

Visie

Als ik maak of lesgeef zoek ik met de toeschouwer of cursist naar waar een verhaal of thema zijn of haar ‘ik’ raakt, zodat de theaterervaring verbonden wordt met iemands eigen wereld. Ik wil met deze ervaringen nieuwe perspectieven bieden, troost en hoop geven.

Ambitie

In de toekomst hoop ik veel educatie en contextprogramma’s te ontwikkelen, waarin ik ervaringen creëer en gesprekken zal voeren waarin we ons af blijven vragen en verhouden tot de wereld, zonder een eenduidige waarheid vast te stellen. Daarnaast hoop ik veel muzikale voorstellingen te maken met amateurs over het geluk en de tragiek van het mens zijn. 

Voorstelling

‘In de verte’, een muzikale huiskamervoorstelling waarin drie vrouwen uit het raam kijken, mijmerend over een groots en meeslepend leven. Wie zijn ze? Wie hadden ze ook kunnen zijn? Gemaakt onder de vleugels van Theaterschool Utrecht.

Podcast

Wat jij niet ziet’. Met Het Collectief Vier (een theater- en audiocollectief dat ik met een aantal klasgenoten vorm) maakten we, samen met Muziektheater De Plaats in Arnhem, een podcast voor 8+. Over angst en dapper zijn. De podcast is te beluisteren via Spotify, diverse podcastapps en theaterdeplaats.nl

Inspiratie

Ik heb een liefde voor coming of age-verhalen en de ‘ik’. Wie ben je? Hoe ben je diegene geworden? Wie wil je zijn? Tussen de ‘ik’ en de wereld waartoe de ‘ik’ zich verhoudt, bestaat voor mij een magisch schemergebied. Ik hou van poëtische, beeldende taal en onderzoek graag hoe die te combineren met popmuziek.

Alles verandert

Alles veranderd

- Tim Hofman

 

Scriptie

DIEPZEEDUIKEN – Wie we worden terwijl we zijn

Een onderzoek naar begrippen als de ‘ik’ en ‘identiteit’. Een onderzoek naar constructies en het ontrafelen daarvan, naar hoe we (onszelf) anders kunnen definiëren dan met causale verbanden en taal.

Stage

Bij Internationaal Theater Amsterdam op de afdeling educatie, en bij Festival Cement in Den Bosch, bij het contextprogramma.

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.