Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Emma Janssen
Emma Janssen

Visie

Ik ben een docerende theatermaker en een makende docent.
Als ik maak, geef ik ook les.
Als ik lesgeef, maak ik.
Ik werk vanuit de ander, vanuit zijn of haar passie, nieuwsgierigheid en talent.
Aan mij de eer om de artisticiteit te vinden en te waarborgen, in het proces en in het eindresultaat.

Ambitie

Ik wil de vraag die zo nu en dan opborrelt in de samenleving “Wat is nou de meerwaarde van kunst en kunstonderwijs?” voor eens en altijd om zeep helpen. Hoe? Door bevlogen het werkveld te betreden en met mijn eigen passie anderen mee te nemen en te inspireren. Door op de barricade te gaan staan en theater te maken. 

Voorstelling

‘De verzoening’

Er is een ‘ik’

Er is een ‘ruimte’

Er is een ‘ander’ in die ruimte

Er is een ‘tijd’

Omarm de gegevens die er zijn

Een voorstelling die zich afspeelt in een ruimte, bestaande uit dans en beweging. Kijk, hoor, neem waar. Locatie: ArtEZ Arnhem

Inspiratie

Ik laat mij het liefst inspireren door de medemens. Door het  werken met de ander, door dat wat er in de samenleving urgent is en door wat er speelt. Ik verhoud mij daartoe als maker, docent en mens en verweef dit met mijn vak en vermogen tot artisticiteit. 

"Het gaat er niet alleen meer om de wereld voor te stellen, het gaat erom die wereld te veranderen. Doel is niet om de realiteit voor te stellen, maar om de voorstelling zelf reëel te maken."

- Regel één van het manifest van NTGent. 

 

Scriptie

‘Hoe vertaal je een persoonlijk verhaal naar de vloer als maker?’, een onderzoek naar biografisch theater en wijktheater. Hoe kun je als theatermaker omgaan met verschillende facetten die je zoal tegenkomt gedurende het proces?

Stage

Bij het Rotterdams Wijktheater. Als onderdeel van mijn stage mocht ik een wijktheater voorstelling maken met zes spelers in de Schilderswijk in Den Haag. Helaas hebben we de voorstelling in mijn afstudeerjaar niet kunnen afmaken wegens de Coronacrisis. In oktober en november 2020 gaat de voorstelling alsnog in première.

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Contact : redactie@artez.nl