Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Timo Fluitsma
Timo Fluitsma

Visie

Theater is voor mij een begrip dat verder gaat dan alleen de fysieke vorm die het aanneemt. Ik ben van mening dat het altijd in beweging moet zijn en heruitgevonden moet blijven worden. De maatschappij verandert snel en als je bij wilt blijven moet je innoveren en adapteren. Intermedialiteit is voor mij een interessant gegeven: waar stopt theater en waar begint het echte leven? Op die grens wil ik mij bevinden. 

Ambitie

Een theoretische gegronde maker, dat wil ik worden. Ik zoek naar een vorm waarin ik zoveel mogelijk mensen aan kan zetten tot nadenken of voelen. Volgend jaar begin ik met de premaster voor de studie ‘New Media and Digital Culture’ aan de UU. Mijn drive is honger naar kennis en ik heb brede interesses.  En waar het mij brengt? Dat weet ik nog niet. 

Voorstelling

‘Welcome to the future’ vanuit het thema: The future society. An Ambiguous comedy.

Doelgroep: 12+, gespeeld op het ArtEZ Festival Upstream (online) en in De Stad van Cahen te Amersfoort. 

'Welcome to the future'

 

Inspiratie

Ik werk veelal vanuit theoretische bronnen. Ik lees schrijvers als Yuval Noah Harari, Dick Swaab, Nietzsche, Max Tegmark en Seth-Stevens-Davidowitz. Vanuit deze theoretische, vaak wetenschappelijke context maak ik theater om zo grip te krijgen op wat deze informatie betekent. De gaming industrie en virtual-reality trekken me erg aan.

 “Ever since the Cognitive Revolution, Sapiens have thus been living in a dual reality. On the one hand, the objective reality of rivers, trees and lions; and on the other hand, the imagined reality of gods, nations and corporations. As time went by, the imagined reality became ever more powerful, so that today the very survival of rivers, trees and lions depends on the grace of imagined entities such as the United States and Google.” - Yuval Noah Harari 

 

Scriptie

‘God is in the algorithm’, of hoe de nieuwe techno-religie, het dataïsme, de dramaturgische staat van het theater beïnvloedt. 

Stage

Bij de afdeling Educatie van het Noord-Nederlands Toneel in Groningen en bij Vooropleiding Theater de Noorderlingen in Groningen, bij de laatste als regie-assistent , mede-maker van de theatrale inleiding van NNT’s productie Before/After.

Impressie van het werk van Timo Fluitsma

 

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Contact : redactie@artez.nl