Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Valeria Vangelista

Illustration Design
Bachelor
ID_VVangelista_01
Valeria Vangelista

Eindwerk

Healing Story

Healing Story is gebaseerd op een biografische gebeurtenis uit het leven van de schrijver Franz Kafka. Het verhaal heb ik volledig analoog geïllustreerd met gebruik van grafische technieken.  Het gebruik van de grafische technieken heeft een grote impact gehad op mij als kunstenaar. Ze lieten en laten me meer experimenteren dan ik ooit had verwacht. Ik geloof dat experimenteren belangrijk is voor een kunstenaar, want tijdens het experimenteren streef ik in eerste instantie niet naar een perfect eindproduct. Ik vind het belangrijker dat ik leer door te doen; de ontwikkelingen tijdens het maakproces vormen de beste leerschool. Door dit proces van ontdekken kom je jezelf tegen en leer je jezelf kennen als kunstenaar.

ID_VVangelista_02

 

Mijn inspiratiebron zijn kunstenaars, zoals Frans Masereel, Lynd Ward en Otto Nückel. Met hun woordeloze romans geloofden ze echt dat kunst de wereld kon veranderen en dat vind ik prachtig. 

Gaandeweg heeft het project veel lagen en betekenissen gekregen. Niet alleen op inhoudelijk vlak- wat het boek zelf vertelt en wat ik graag zou willen communiceren- ook het hele maakproces is voor mij een soort 'vorming’ geworden. Dit boek is een verzameling van verschillende plekken, mensen, technieken en gevoelens, maar bevat ook een grote dosis doorzettingsvermogen. Het verhaal in het boek zelf gaat over reizen en liefde. En dat is precies wat het maakproces inhield voor mij: veel reizen om het af te kunnen krijgen, de liefde die ik voelde voor het plan en waar ik kracht uit kon halen om door te gaan en niet te vergeten, de liefde die ik ontvangen heb van iedereen die me de afgelopen tijd heeft geholpen.    

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.