Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Minne Thomas

Artisteducator in Theater
Bachelor
Minne Thomas 27/05/1999, fotograaf Joep van Aert
Minne Thomas 27/05/1999, fotograaf Joep van Aert
“Iknar” altjelt. Snack-e-flop….
Onbekend 

Stage

2021_ Amsterdam Fringe Festival - Spel ‘Herstelwerkzaamheden’
2021-2022 _ Protest Supplies Store Arnhem – Teamlid
2021-2022 _ Theater Havo/Vwo Rotterdam – Docent theater
2022 _ MBO theater RijnIJssel Arnhem – Theatermaker
2022- 2023_ Theatervooropleiding OOST in Arnhem – Docent fysieke training
2023­­_ Voorstelling Reaspora van Timothy de Gilde bij Dox – Regie assistent

Afstudeervoorstelling

This is definitely not a story about witches.
Drie jonge vrouwen; Fabiënne Rutten, Joëlle Vaartjes en Minne Thomas, geven in een concertante performance, stem aan hun feministisch perspectief op de West-Europese heksenjachten die plaatsvonden tussen de 15e en 18e eeuw. Welke sporen hebben de heksenjachten achtergelaten in de huidige samenleving en in de levens van deze 3 vrouwen? Op een moderne brandstapel proberen ze door middel van muzikale theatrale scenes, het huidige patriarchaat te deconstrueren en zoeken ze naar een herdefiniëring van de heks. Eindregie door Linda Zijl.

Wie ben je als maker/kunstenaar?

Feminisme speelt een grote rol in mijn leven als theatermaker. Ik streef ernaar het mee te nemen in alles wat ik maak. Ik ben een muzikale, spelende maker.
Ik ben erg precies in de zoektocht naar hoe ik mijn verhaal wil vormgeven. Dit vind ik vaak in de schoonheid van zinloosheid. Dat komt zowel in onderwerp als in de vorm in mijn werk naar voren. Hoe je in het theater kunt werken met absurditeiten door te abstraheren, vind ik fantastisch.
Ik vind het belangrijk dat ik mijn maak onderzoek deel met mijn leerlingen/spelers, als een gezamenlijk onderzoek. Daarin vind ik het belangrijk dat ik de transparantie die ik van mijn spelers verwacht, zelf ook teruggeef.

Wat zijn je ambities?

Procesmatig onderzoeken met jongeren en kinderen. Zoeken naar vormen van theater vanuit beeldende en muzikale bronnen. Ik zou graag jeugdtheatervoorstellingen willen maken, voorstellingen maken met kinderen en jongeren, willen werken bij een theatervooropleiding,
mentor op een mbo of hbo theateropleiding.

Waar haal je je inspiratie uit?

Muziek: Lionstorm, De EP ‘Herr Hamsterfleisch Nur Lapppen Fleisch’ van Club Gewalt en Vincent van Warmerdam’s filmmuziek.
Beeldend werk: Alex van Warmerdam en Wim t Schippers. Het werk van Wim t Schippers inspireert mij enorm. Zijn oog voor het buitengewone laat mij anders naar de wereld en naar kunst kijken. Het maakt mij speels en geeft mij zin om te maken.

Ik raak geïnspireerd door de saaiheid, viesheid en lelijkheid van een doorgaans mensenleven. Met veel oog voor stylering en detail. Bijvoorbeeld het werk van Alex van Warmerdam. Niks is toevallig, over elk detail, kleur, voorwerp, woord en uitdrukking is nagedacht. Ik werk graag vanuit de (kleine) alledaagse dingen en wil die grondig onderzoeken. Door het kleine alledaagse uit de context te halen ontdek je de absurditeit in ons bestaan.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 12 april 2023

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.