Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
TobiasWenting-13
TobiasWenting-13

Kleinkunstenaar en pianist Tobias Wenting gaf tijdens zijn finals samen met accordeonist Dirk Overbeek een ontroerend en virtuoos inkijkje in het leven van een modelbouwer. In ‘Dwaalspoor’ word je mee op reis genomen naar een overzichtelijk miniatuurlandschap waar wel iedereen een zitplek heeft.

Dwaalspoor

Muzikaal Cabaret

Tobias Wenting (tekst, muziek, piano)
Dirk Overbeek (accordeon, bas)
Regie: Annelies Herfst
Illustraties: Laura Daelemans

Een modelbouwer wil niets liever dan gezien worden. Maar voor iemand die werkt in miniatuur, is de echte wereld angstaanjagend groot. Een reusachtig landschap waar ontzettend veel treinen rijden, maar waar desondanks lang niet iedereen een van die felbegeerde zitplekken lijkt te hebben.

Tobias Wenting

Tobias speelt piano vanaf zijn zevende. Na zijn klassiek pianostudie aan de School Voor Jong Talent, besloot hij zijn blikveld te verruimen door Compositie voor Film en Theater te studeren aan ArtEZ Arnhem. Op ArtEZ kwamen zijn liefde voor pianospelen, componeren, zingen en tekstschrijven samen binnen de Nederlandse kleinkunst. Tobias zijn theaterwerk omvat virtuoze muzikale en tekstuele verrassingen. Hij is voortdurend op zoek naar onconventionele manieren waarop muziek en tekst samen kunnen komen. 

Dirk Overbeek

Accordeonist Dirk Overbeek laat in alles wat hij doet de veelzijdigheid zien van zichzelf en zijn instrument. In 2021 studeerde Dirk af aan het ArtEZ conservatorium in de richting Jazz & pop. In een hokje valt Dirk niet te plaatsen. Hoe graag hij dat misschien voor de duidelijkheid wel zou willen, juist buiten de lijntjes komt hij het beste tot zijn recht.

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 24 augustus 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.