Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Eefje Paddenburg

Toneelschool
Bachelor
Eefje Paddenburg - Fotograaf: Isabel Sánchez Olid
Eefje Paddenburg - Fotograaf: Isabel Sánchez Olid


Eigen codes en regels

Een kunstenaar zou ik mezelf niet noemen. Ik moet nog veel leren om die benaming te mogen toe-eigenen. Ik ben een kritisch en perfectionistisch iemand die niet snel genoegen neemt met mijn prestaties. Ik poog altijd om ‘naar mijn idee’ het beste te behalen. 

Als ik concreet benoem wat me fascineert, is het mijn fascinatie voor miniatuur. Ik ben al jaren bezig met het kleien van mijn eigen kerstdorp. Er schuilt voor mij zoveel fantasie in die onbereikbare wereld. Eveneens is dat zo bij de kunsten. Er worden werelden geschapen met eigen codes en regels. De grenzeloosheid van de verbeelding die daarin bestaat willen we in onze afstudeervoorstelling dan ook onderzoeken. 


Samen met mijn klasgenoten Sam van Hulst, Gina van Os en Roos Bottinga onderzoek ik hoe we van vorm tot inhoud kunnen komen. We zijn gefascineerd door het onbekende en gaan opzoek naar absurditeit en verbeelding. Mijn scriptie gaat over het begrip ‘ironie’. Ironie is een interessant fenomeen waar ik mijn visie over wilde verbreden. Het is een terugkerend thema in mijn leven en zo ook in mijn kunstenaarschap. Deze zijn naar mijn idee onophoudelijk met elkaar verbonden. Het is een stijlmiddel in de kunst dat mij aanspreekt. 


Een eindstation behalen hoef ik niet. Ik wil pleiten voor ontwikkeling, mezelf voortdurend blijven uitdagen en ik wens te durven falen. Mijn ambitie is om gefascineerd te blijven over de dingen. Zowel over mijn vak als het leven zelf. Ik wil de nieuwsgierigheid en jeugdigheid nooit verliezen. Het is naar mijn idee namelijk de sleutel tot kunst.

Eefje Paddenburg, Baaaaaa - Circus Treurdier. Fotograaf: Bowie Verschuuren

Stages

‘Storm voor wie wakker is’ – gezelschap; ‘House of Nouws’ - ‘Baaaaaa’ Collectief Circus Treurdier.


Quote

“Goed kijken en goed lezen” - Aad Kapel

 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 18 juni 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.