Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Liselot Nakken

Artisteducator in Theater & Media
Bachelor
Liselot Nakken
Liselot Nakken

“Het maakt niet uit van welk startpunt je begint, als je maar in jezelf blijft geloven.” – Liselot Nakken

Samen creëren 
Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat ik een docent/maker wil zijn die gelijkwaardig is aan de leerlingen, zodat we samen kunnen creëren en exploreren. Ik ben een echte doener en werk het liefst direct op de vloer vanuit de vorm. 

Inspiratie voor mijn werk haal ik uit mensen, verhalen, ontmoetingen, stiltes en plekken. De plek waar ik werk, de mensen die ik zie, de verhalen die ik hoor, de ontmoetingen die plaatsvinden en de bijbehorende verhalen. In mijn werk staat ontmoeten centraal. 

Ik onderzoek het begrip sociale cohesie en wat dit betekent binnen bepaalde wijken zowel in Nederland als op Curaçao. Ik bevind mij in de wijken en ga doormiddel van theater/kunst het gesprek aan. Ik onderzoek de sociale cohesie vanuit het oogpunt van de jongeren uit de wijk: wat zien zij, wat ervaren zij en wie zijn zij? Zijn er gelijkenissen met de wijk in Curaçao en Nederland? Of juist helemaal niet?

Mijn ambitie is om theatermaken, lesgeven en spelen te kunnen combineren. Na mijn studie zou ik graag willen lesgeven op het vmbo en de leerlingen kennis laten maken met theater om samen te kunnen creëren. Daarnaast wil ik freelance werk doen op het gebied van theatermaken en spelen. Mijn ambitie is om mijn onderzoek door te voeren bij andere wijken in Nederland en daar sociaal-artistieke projecten op te zetten. Eén van mijn grote toekomstdromen is om ooit een grote locatievoorstelling te maken of erin te spelen. Wie weet zien jullie mij over vijf jaar op een locatie in Nederland met deze toekomstdroom. 

Stages

Veluws College Mheenpark: drama lessen voor vmbo-mavo - Veluws College Walterbosch: CKV lessen voor havo/vwo - Jeugdtheaterschool Drazans op Curaçao: dramalessen, sociaal artistiek project in de wijk Wishi/Marchena, theaterlessen voor wijkscholen groep 6,7 en 8, familievoorstelling Pinokkio.

Onderzoek

Sociale cohesie in de wijk

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 14 juni 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.