Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Muziektheater // Music Theatre

Muziektheater
Bachelor
Muziektheater // Music Theatre
Muziektheater 2022

NL: Combineer muziek en theater bij de enige opleiding in Nederland waar je wordt opgeleid tot maker van eigentijds muziektheater. Dit zijn de afstuderende Muziektheater studenten in het studiejaar 2021/2022.

EN: Combine music and theatre in the only course in the Netherlands that trains you as a creator of your own music theatre. These are the graduated Music Theatre students in the 2021/2022 academic year.

  • Charlie Rackwitz
  • Tiffany Vicario
  • Christopher van der Meer
  • Anne Peters
  • Edo Stolk
  • Marlous van Noordwijk
  • Siebe de Vries

Charlie Rackwitz (1996), geboren en opgegroeid in Berlijn, muziektheatermaker*, zanger* en educator* werkt graag vanuit uitgebreid recherches en verzameld verhalen van mensen van verschillende achtergronden en levensrealiteiten. Hen was laatst bezig met hens voorstelling “TSG” waarin hen kritiek oefent op de Duitse Transseksuelenwet. Charlie gaat naar hens afstuderen terug naar Berlijn om daar o.a. voor de Staatsoper Berlin te werken. Binnen de komende 5 jaar hoopt Charlie steeds meer projectwerk te kunnen doen en dan graag ook in Nederland wat inmiddels Charlies artistieke “Heimat” is geworden.

 

Tiffany Vicario (1993) is dit jaar afgestuurd aan Artez Muziektheater te Arnhem. In 2014 studeerde zij af aan de MBO Theaterschool te Rotterdam. Zij heeft voor en tijdens haar opleiding in verschillende producties gespeeld onder regie van o.a. Schwalbe, Titia Bouwmeester, Ryan Djojokarso en René Geerlings. Momenteel is ze werkzaam als zangeres bij ZO! Gospelchoir en als speler bij Maas Theater en Dans.

 

Christopher van der Meer

Christopher van der Meer studeerde in juni 2022 af bij Artez Arnhem, muziektheater.
Tijdens dit jaar werkte hij als maker/performer en als componist mee aan verschillende voorstellingen geregisseerd door Arlon Luijten, Theatergezelschap Vis a Vis Rutger Buiter en DEGASTEN Rutger Esajas. Daarbij coachte hij ook spelers.
Na zijn afstuderen werkt hij als componist aan de voorstelling Fakking Triest, van theatergroep TEN.

 

Anne Peters. Ik ben Anne Peters, en momenteel — als ik afstudeer dus — 24 jaar. Ik maak muziektheater over filosofische en maatschappelijke onderwerpen en doe dat het liefst in samenwerking met andere makers. Daarnaast ben ik ook graag bij projecten betrokken als (makende) speler/zanger en vind ik het interessant om te kunnen inzoomen op een rol die ik speel. Ik duik graag diep een onderwerp of personage in. Ik heb een grote liefde voor jeugdtheater en ik word enthousiast van locatietheater. Ik zoek in mijn werk naar uitersten, contrasten en nieuwe vormen, vanuit mijn eigen kern, intuïtie en spiritualiteit. Ik wil me graag inzetten voor een betere wereld en muziek en theater is daarvoor mijn middel.

 

Edo Stolk. De afgelopen vier jaar heb ik me ontwikkeld tot muziektheatermaker. In mijn werk onderzoek ik de balans tussen theater, gesprek en spel. Vaak ga ik uit van bestaande (klassieke) muziek om tot een werk te komen. Het leukste van de afgelopen vier jaar was het leren van mijn klasgenoten: elkaar feedback geven en zien hoe de ander zich ontwikkelt, is zo fijn en leerzaam! 

 

Marlous van Noordwijk. Mijn naam is Marlous van Noordwijk (she/her they/them) en geboren en getogen in Rotterdam en voor deze opleiding studeerde ik aan de MBO Theaterschool in Rotterdam. Hierbij heb ik een achtergrond in moderne dans en fysiek theater. Nu ben ik interdisciplinair performer, muziektheater maker en zangeres. Voor mij is (muziek)theater echt een mooie en veilige manier om maatschappelijke problemen makkelijk bespreekbaar te maken. Hier mogen verschillende meningen bestaan en hierdoor hoop ik meer verbinding te creëren.

 

Siebe de Vries. Ik ben Siebe de Vries en ben in 2022 afgestudeerd aan ArtEZ Muziektheater in Arnhem. Ik ben aan de opleiding begonnen als drummer en heb mijzelf ontwikkeld tot multi-instrumentalist, percussionist, componist en spelende muzikant binnen muziektheater. Maar ben ook zeker niet bang om daarbuiten te treden. Ook ben ik deel van het gezelschap Bovenste Knoopje Open waarbij we kleinkunst en Nederlandse indie-pop maken. Daarnaast ben ik werkzaam als music & sound designer bij Fillip Studios. Ik ben iemand die ideëen en gevoelens kan vertalen tot muziek en geluid. Ik werk graag met vocale als instrumentale ensembles die ik zelf dirigeer, maar heb mij de afgelopen jaren sterk ontwikkeld in geluid en muziek creëren via DAWs. Onderwijs en jeugd is iets wat mij erg aanspreekt en ik wil in de toekomst graag mijn skills gebruiken voor meer verbinding en om te inspireren, via welke vorm van kunst dat ook mag zijn.

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 8 juni 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.