Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Foto: Stef Hulskamp
Foto: Stef Hulskamp

Over Annabel

Annabel zoekt naar magie en fantasie in alles wat ze ervaart, zowel het dagelijks leven als de kunstwerken die ze consumeert. Ze analyseert, vervormt en verwerkt magie, in de breedste zin van het woord, in haar eigen werk. Of het nu sprookjes, theaterstukken, of iets totaal anders is, alles is in meer of mindere mate voorzien van dit soort fantasie, die neigt naar de donkere kant.

Daarnaast ontwikkelt Annabel zich op het gebied van het programmeren en produceren van literaire evenementen, hiermee breidt ze haar makers-schap verder uit. Zij heeft hiervoor stage gelopen bij Passionate Bulkboek. Hier ondersteunde ze de producties van meerdere programma’s waaronder Write Now! en De Inktaap.

Over Mr Happy

In januari 2023 studeert Annabel af van Creative Writing met Mr. Happy, een roman over het hoe de drang om alsmaar iets beters te creëren toeneemt, hoe de lat hoger steeds hoger komt te liggen. Hoofdpersonage Thijs denkt voor god te kunnen spelen, of eerder; hij moet. Want er is iets anders, een persoon die hem dingen toefluistert: Mr. Happy. Maar wie is Mr. Happy precies, of wat is hij? Een boek over beter, beter, beter. Over geliefd willen zijn en over een einddoel bereiken dat altijd nét buiten handbereik ligt.

Interesse in Annabel en haar werk? Contacteer Annabel via de hierbovenvermelde socials of bezoek de expositie van creative writing van 29 juni tot en met 3 juli in R.301 en R.302 in het Rietveldgebouw van ArtEZ in Arnhem. 

Uit Mr Happy

'Was er verder nog iets dat je wilde bespreken, Thijs?'

Thijs van der Decken zat stil op de bank. Hij had zijn rechtervoet over zijn linkerknie gelegd en zijn armen losjes om zich heen geslagen. Als hij eerlijk was, had hij geen idee wat de dokter had gezegd en enkel oogcontact gemaakt toen die de ijzeren handboeien had opgepakt. Hij had langs de dokter heen gekeken, naar de man achter hem. Een donker figuur die in de schaduw van de boekenkast was verschenen. Hij droeg een oud pak waar de motten zich doorheen gevreten hadden en zijn hoge hoed zakte scheef over zijn voorhoofd. Hij hing onderuitgezakt in de stoel, sliep.

De dokter volgde de blik van Thijs en keek naar de lege ruimte achter zich. Hij trok vragend zijn wenkbrauwen op naar zijn cliënt.

Thijs glimlachte schaapachtig en stond op. 'Nou dokter, ik heb eigenlijk niets meer op dit moment. Ik ben blij dat ik weer eens langs ben geweest. We spreken elkaar snel.' Hij klapte in zijn handen en liep naar de deur.

'We hebben het nog niet over Mr. Happy gehad, Thijs.' De dokter sprak hem vaderlijk toe, hij had er prima aan toe kunnen voegen dat ze het eigenlijk ook nog over zijn schoolcijfers moesten hebben en wie de afwas zou doen.

Thijs’ blik flitste naar de figuur in de stoel. Weg. De ruimte achter de dokter was leeg op de oude boekenkast na.

Thijs draaide zich half om. 'Dat hoeft niet dokter, die slaapt.' Toen liep hij de deur uit.

 

 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 6 juni 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.