Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Anastasia Krylova

Comic Design
Bachelor
Banner website
Op een roze wolk

Op een roze wolk

Ambers leven staat op z’n kop wanneer zij kotsmisselijk wakker wordt. Ze heeft een vermoeden, maar Amber en haar man hebben het al twee jaar niet geprobeerd. Haar café begint lekker te lopen en haar dochtertje is net begonnen aan de basisschool. Maar klopt haar vermoeden wel? Op een roze wolk geeft je een kijkje in hoe je de dag anders kan ervaren, wanneer je in spanning op de uitslag wacht. 

Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de thema van zwangerschap, was ik verbaasd over hoe weinig ik er persoonlijk over wist. Mijn onwetendheid was de reden dat ik een verhaal over wou schrijven. Waar het begon met het thema obstetrisch geweld; een koepelterm voor verschillende vormen van geweld. Het vertrekt vanuit de zorgverlener die ongepast handelt en is uitgegroeid naar de taboes waar we niet genoeg over praten zoals miskramen en het niet op een roze wolk zitten tijdens je zwangerschap. Met dit verhaal hoop ik dat lezer stil gaan staan bij dingen die we niet vaak bespreken. 

In mijn werk ben ik altijd opzoek naar de beste manier om een gevoel over te brengen. Vaak gaat dat door de combinering van verschillende materialen om een sfeer te creëren.

 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 27 mei 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.