Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Sanne van Boetzelaer

Artisteducator in Theater
Bachelor
Sanne van Boetzelaar fotocredits Joep van Aert
Sanne van Boetzelaar fotocredits Joep van Aert

Geboortedatum

06-03-1997

Stages

Fringe festival Amsterdam (Regie assistentie/ Tekst: “Herstel Werkzaamheden”) - Kröller-Müller Museum. (Educatie-programma Museum Take over) - Vrije school Zutphen  (Onderwijs stage) - Het wilde Westen Utrecht (Instelling stage) - Studenten theater verenging “Op Hoop van Zegen” (Workshop: “Modern Satire”).

Afstudeervoorstelling

Stuck In Reverse

 

“Healing the world with comedy. Making a literal difference, metaphorically.”
- Bo Burnham

 

Liefde voor taal en humor   

Theater gaat voor mij over het vertellen van verhalen. Dit resoneert met mijn liefde voor taal en het schrijven van theaterteksten. Ik houd ervan wanneer theater op een speelse manier mijn empathische vermogen uitdaagt en een nieuw perspectief biedt. Wiens verhaal wordt er in het theater verteld, door wie en hoe? Deze vragen moeten keer op keer opnieuw worden gesteld om theater relevant en inclusief te maken.

Ik werk graag met jongeren vanaf veertien jaar. Als docent en maker wil ik weten wat deze jonge mensen beweegt, om vervolgens op collectieve wijze artistiek materiaal rondom de gekozen thema’s te verzamelen. In mijn derde jaar maakte ik met studenten van de theatervooropleiding Utrecht een voorstelling over ‘expose accounts’, we hadden het tijdens mijn lesgeefstage over mentale gezondheid van jongeren tijdens corona en maakte ik met een groep jonge spelers een voorstelling over puberteit en de rouw.

Uit de wereld van de progressieve comedians haal ik veel inspiratie. Dit is ook waarom ik mijn afstudeeressay Healing The World With Comedy aan het belang van humor in theater heb gewijd. De titel van mijn afstudeervoorstelling is Stuck in Reverse.  

“We draaiden pretsigaretjes en luisterden naar echte muziek...
We likten aan vloeitjes tot onze tongen ruw waren en daarna likten we elkaar.”  

Een muzikale ‘Coming of Age’ voorstelling waarin een vriendengroep terugblikt op een impactvol jaar. Het jaar 2007. Een voorstelling over opgroeien, vriendschap en rouw. Gebaseerd op de tv-serie De verschrikkelijke jaren ‘80 en het stuk Find me a Boring Stone van Rik van den Bos. In de toekomst hoop ik veel theater te mogen schrijven en me als maker en docent te blijven ontwikkelen.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 19 mei 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.