Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Wousje Schutte
Wousje Schutte

Stage 

Quintus, Kerst in Oud Kampen, docent/theatermaker, Kampen  

Zuyderzee College, docent drama, Emmeloord  

X-tuur, coach van 13 leerlingen, Emmeloord 

Cultuurbedrijf NOP, docent theater, Emmeloord 

 

Visie, ambitie, inspiratie 

Verhalen blijven vertellen door middel van theater 
 

Het is mijn ambitie om festivals te mogen organiseren hier in de Noordoostpolder en omgeving. De omgeving inspireert mij bij het maken van theater en/of lessen. Ik werk nu in de Noordoostpolder en dat is een plek die nu nog niet zo oud is en daardoor 'minder geschiedenis' heeft. Echter heeft de plek juist veel geschiedenis, omdat het nog niet zo lang land is. Wat is er allemaal gebeurd in de Zuiderzee? Dat is een vraag die mij aan het denken zet. Daarom wil ik graag hier theater maken. 

Ik heb onderzoek gedaan naar het theatermaken met een gemeenschap. Dit onderzoek heb ik ook uitgevoerd in de praktijk met festival VeerKrag.  
 
Op 26 & 27 juni komt het festival VeerKrag naar de locaties Oud Kraggenburg en De Zuiderkrib. Veerkrag is hét festival voor en door de polderbewoners. De locaties Zuiderkrib en Oud Kraggenburg zijn verbonden door een ontzettend gave audiotour over Berend Jans Jonkers, een kapitein wiens schip vastgevroren is in het Zwolse Diep, het kanaal tussen de Zuiderzee en Zwolle. ‚ÄčIn samenwerking met het Cultuurbedrijf NOP zijn er verschillende acts te zien op het festival. Zo kan je op beide locaties verschillende kunstenaars uit de polder bewonderen. Er is muziek, beeldende kunst én theater! Je kunt dus van alles zien!  

 Soms is een stapje terug doen, vooruitgang boeken.  

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 11 juli 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.