naar verhaaloverzicht
21 juni 2021

Podcast ‘Moral Shame Talks’ over de complexe rol die mode speelt in ons leven

Door de naden van de mode-industrie te ontrafelen, onderzoekt onderzoeker en schrijver Lindy Boerman (MA Fashion Strategy ArtEZ) de complexe rol van mode in ons leven. Lindy studeert momenteel af bij MA Fashion Strategy van ArtEZ en ze heeft eerder de bacheloropleiding Fashion & Management aan AMFI gedaan. Zij creëert verschillende contexten en werpt een licht op onderbelichte concepten en onderwerpen om een ​​kritisch begrip te geven van wat mode is. Lindy heeft bij ArtEZ studium generale de serie podcasts 'Moral Shame Talks' gemaakt.

Moral Shame Talks is een podcastserie van drie afleveringen die de gecompliceerdheid van morele schaamte van consumenten onderzoekt in de context van het duurzaamheidsdebat binnen de mode-industrie. Door morele schaamte aan te pakken – een vorm van schaamte die consumenten voelen in hun consumentengedrag als ze geen duurzame keuzes maken – kan er gesproken worden over de complexiteit en systematiek van de mode-industrie en het duurzaamheidsdebat daarin. In de podcastserie verzamelt Lindy Boerman verschillende ideeën, kritische perspectieven en persoonlijke gedachten. Door persoonlijke verhalen van consumenten over morele schaamte op te nemen en hierop te reflecteren samen met mensen met verschillende professionele achtergronden en met verschillende perspectieven, geeft ze betekenis aan en plaatst ze morele schaamte in de hedendaagse context.

Je kunt alle 3 de afleveringen beluisteren op https://studiumgenerale.artez.nl/nl/studies/podcast/

Aflevering 1: Moral Shame Talks: Disconnecting Clothes
Aflevering 2: Belonging Groups
Aflevering 3: Clashing Behaviour
Moral Shame Talks Trailer

ArtEZ studium generale cureert en organiseert bijeenkomsten, lezingen, trainingen, podcasts en publicaties over de stand van zaken en de relatie met de hedendaagse uitdagingen, variërend van directe maatschappelijke vraagstukken tot gewaagde abstracte concepten.