naar verhaaloverzicht
23 november 2020

Animation Design: een kijk op hoe we dingen accepteren zoals ze zijn

Nadir van Meurs heeft de opleiding Animation Design gedaan en in een video zien wij een deel van zijn afstudeerwerk. Zijn eindwerk is een bundel korte verhalen genaamd “Things not broken”. Het is een zoektocht naar zijn stijl van horror. In de video horen we: “You’re sitting on your couch. Home. Safe and comfortable. No threat to your life. Your livelihood. Your loved ones. But you can feel it. Your heart doesn’t beat fast. Your hands don’t tremble. But you can feel it. Fear.”

Nadir vertelt dat zijn werk het gevolg was van het niet afstuderen in 2019. Omdat hij continu zijn werk herzag en nooit tevreden was met het eindresultaat, werd het duidelijk dat hij niet zou afstuderen. Perfectie stond hem in de weg. Maar hij begon horrorfilms te kijken en raakte geïnteresseerd in dit genre. Hij begon te schrijven. Zonder planning, zonder outline. Slechts een vaag idee. En zo creëerde hij deze bundel van verhalen. Nadir: “De energie en kracht van het ongeplande en ongepolijste, wil ik blijven ontdekken in mezelf.”

Tijdens de vierjarige hbo-opleiding Animation Design bij ArtEZ in Zwolle word je opgeleid tot animator in de animatie-, media- of game-industrie. Je leert “levensloze” objecten en figuren te gebruiken om een verhaal te vertellen dat raakt. Je krijgt te maken met verschillende animatie- en filmtechnieken, zowel analoog als ook digitaal. Je werkt ideeën uit tot verhalen, waardoor je zowel auteur als ook professioneel maker bent. Na de studie kan je aan de slag als zelfstandig animator of bij een bureau werken. 

Nadir's showcase

Meer info over Animation Design