naar verhaaloverzicht
21 mei 2019

Band Lovers & Lions gaan voor het Songfestival

Hester Kirkels, Rosalie Meijer en Leroy Helledoorn vormen samen de band Lovers & Lions. Ze kennen elkaar van de Popacademie in Enschede. Voor Hester en Rosalie zit de studie er bijna op - voor Hester is de finals-show op 29 mei 2019  haar afstudeerproject -, Leroy mag nog een jaar.

"Op het moment dat we voor het eerst met elkaar musiceerden was er de klik. We voelen elkaar perfect aan". Die klik klinkt zelfs door in de aankondigingen tussen de nummers: "In de aankondigingen van een nummer praten we zelden door elkaar heen. We voelen precies aan wanneer de ander iets wil zeggen."

Common Linnets

De muziek is een mix van The Common Linnets, Crosby, Stills & Nash en The Staves, drie zingende zusjes uit Engeland. "Toen we The Common Linnets hoorden, kregen we alle drie zoiets van 'ah, zo kan het ook'. Een nummer kan ook gewoon heel klein gehouden worden. Tijdens het eindexamen van Hester op 29 mei 2019 willen ze muzikaal uitpakken, zodat het publiek twee keer drie kwartier verrast wordt. "Het wordt een avond waar ik zelf ook heel graag naar toe zou gaan als ik een avondje uit zou willen", lacht Hester.

Songfestival

Wat zijn de doelen van Lovers & Lions? Rosalie somt op: "We willen de komende tijd ook buiten Overijssel gaan optreden, we willen naar de grote festivals en we willen binnen nu en vijf jaar naar het songfestival." Ze vertelt het met een glimlach, maar is heel serieus. "Sinds Anouk met Birds en het succes van Duncan is het Songfestival weer cool.

Dit bericht is gebaseerd op een artikel over Lovers & Lions in Huis aan Huis Enschede.  Het artikel gaat ook in op de reis naar Nashville die deze studenten maakten, wat hen de inspiratie bood voor het concert dat 29 mei 2019 te horen is in Concordia. Fotocredits: Tessa Wiegerinck.