naar verhaaloverzicht
9 september 2021

Fine Art: de plek waar je jezelf vindt en ontwikkelt

“Ik heb geleerd om zelfstandig te werken. Om mijn dromen na te gaan. Om mezelf te ontwikkelen, om mij te vinden.” Marysha van Hattem doet de bacheloropleiding Fine Art aan ArtEZ AKI Academie voor Art & Design in Enschede. In een video vertelt ze over haar bijzondere ervaring tijdens deze opleiding en laat ze haar afstudeerwerk zien. “Ik denk dat dit werk heel erg het gevoel van de kracht van de natuur laat zien. Al mijn werken die ik afgelopen semesters gemaakt heb, komen samen in dit werk. Ik heb veel geleerd. Er zijn heel veel elementen aanwezig en voor mijn gevoel smelt alles heel mooi samen.”

Marysha geeft aan dat ze een maakdrang heeft, een schilderdrang: “Als ik drie dagen niet schilder, teken of ergens mee bezig ben in mijn artistieke proces, dan gaat het jeuken. Ik móet schilderen. Als ik aan het schilderen ben, dan vind ik een uitlaatklep. Dan vind ik de mogelijkheid om mezelf te zijn. En dan kom ik ook tot rust.” Ze legt uit dat een werk veel meer is dan slechts omschreven worden als abstract of figuratief. Voor Marysha is een schilderij een plek voor comfort, een plek waar iemand zich thuis kan voelen.

De bacheloropleiding Fine Art in Enschede geeft je alle tools die je nodig hebt om kunstenaar, fotograaf, filmmaker of curator te worden. Als student krijg je een goede balans en wisselwerking tussen maken en denken, ontdek je je rol in de samenleving als kunstenaar, krijg je de ruimte om de verschillende disciplines van de hedendaagse beeldende kunst te verkennen, en bereid je je voor op een bestaan als zelfstandig beeldend kunstenaar.

Meer info over Fine Art in Enschede