Beeld: Rachelle Stoffels | Joey Vos rondt de master Jazz & Pop bij ArtEZ in Zwolle af met een zelfgeschreven compositie.
naar verhaaloverzicht
5 augustus 2021

Afstudeerconcert master Jazz & Pop: een mix van jazz, klassiek en pop

Joey Vos rondt de master Jazz & Pop in Zwolle af met een zelfgeschreven compositie. Hij vertelt in een video over zijn ervaringen: “In deze compositie wil ik graag aan de mensen laten zien en horen wat ik heb geleerd. En wat mijn persoonlijke mengelmoes is van de jazzwereld, de klassieke wereld, de popwereld, en alles wat daaromheen ook nog gebeurt. Dat is voor mij persoonlijk wel een bijzonder moment, omdat ik een jaar geleden niet had verwacht dat ik ooit zoiets zou gaan doen. 

“Ik ben aan deze masteropleiding begonnen omdat ik vond dat ik nog niet klaar was met studeren. En dat heeft ermee te maken dat ik de Popacademie heb gedaan in Amsterdam. Ik heb daar niks met jazz gedaan. Ik vond dat dat wel nodig was om een veelzijdigere muzikant te worden. En dat is waar ik me de afgelopen twee jaar heel erg voor heb ingezet.” Joey vertelt dat het fijn was dat je in je eerste jaar nog niet veel bezig bent met onderzoek doen, maar juist veel met muziek maken. Dat gaf hem de tijd om na te denken over waar hij naartoe wil als muzikant.

De jazzafdeling heeft samen groepslessen met de klassieke afdeling. En de samenwerking met studenten Klassieke Muziek heeft Joey veel gebracht: “Ik denk dat ik me wel een beetje vergist heb in het stereotyperende denken over klassieke muzikanten. Er zijn veel dingen aan klassieke muzikanten die erg goed zijn, en waar wij als jazz- en popstudenten ook veel van kunnen leren.”



De tweejarige Engelstalige master Jazz & Pop in Zwolle heeft meer dan slechts traditionele vakken, je krijgt praktijkgericht en pragmatisch onderwijs. Je ontdekt hoe je met verschillende doelgroepen communiceert. Je wordt begeleid door docenten met hands-on ervaring en actuele vakkennis. En je werkt nauw samen en hebt gezamenlijke projecten met onder andere de masterstudenten Klassieke Muziek. Nadat je afgestudeerd bent, zal je je eigen artistieke signatuur, sound en stijl ontwikkeld hebben. 

Meer info over de master Jazz & Pop