Aaike Nortier tijdens haar vorige optreden bij het Prinses Christina Concours, in 2020.
naar nieuwsoverzicht
31 maart 2021

GESPOT: studenten Klassieke Muziek in de prijzen bij Prinses Christina Concours

Van 12 tot en met 14 maart vond het Prinses Christina Concours 2021 regio Oost plaats. Vanwege het coronavirus ging de klassieke muziekwedstrijd online: deelnemende muzikanten konden een video insturen van hun optreden. Klassieke Muziekstudenten Aaike Nortier en Silvan van den Boom gingen er met mooie prijzen vandoor.

Tweemaal prijs voor studenten ArtEZ

Met haar zangoptreden won Aaike Nortier (met bijna 300 stemmen!) de Publieksprijs van het concours. Daarnaast won ze de 2e prijs in haar categorie ‘15 t/m 19 jaar en vakstudent aan een conservatorium’ (in deze categorie is geen 1e of 3e prijs uitgereikt) én de Masterclass Prijs: een les bij een Nederlandse musicus naar eigen keuze, ter beschikking gesteld door de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours.

Aaike Nortier won de Publieksprijs, de 2e prijs en de Masterclass Prijs.

Silvan van den Boom zette een dijk van een saxofoonoptreden neer en won daarmee de Aanmoedigingsprijs in dezelfde categorie. Daarnaast won hij de Donemus Prijs, voor een bijzondere vertolking van een Nederlandse compositie.

Silvan won
Silvan van den Boom won de Aanmoedigingsprijs en de Donemus Prijs.

 

Zowel Aaike als Silvan winnen – net als alle andere winnaars – ook de Academy Prijs: een ontwikkelingstraject met workshops in combinatie met podiumervaring op verschillende podia in Nederland.

Verder kijken, lezen en luisteren

Het Prinses Christina Concours maakte de prijswinnaars bekend middels een video, waarin reporter Lotte Pen (oud-prijswinaar van het concours) verslag deed vanuit de regio en Publieksprijswinnaar Aaike Nortier met het goede nieuws thuis kwam verrassen.

Bekijk de inzending van Aaike en die van Silvan. Als prijswinnaars werden ze gefeliciteerd door de wethouder Cultuur en de commissaris van de Koning.

Bekijk de volledige uitslag van het Prinses Christina Concours Oost 2021 op de website.