naar nieuwsoverzicht
21 juni 2024

Een feest voor de zintuigen!

De finals zijn volop bezig en dat betekent dat er tal van geweldige events plaatsvinden! Verheug je op een tentoonstelling in de hoofdstad, een kunstroute die je langs de mooiste werken leidt en concerten die je meevoeren op een melodische reis. 

Mis niks van de meest dynamische periode van het jaar bij ArtEZ! Na het lezen van dit nieuwsbericht ben je weer helemaal op de hoogte van alles wat de finals te maken heeft.

Agenda

Als je naar de finals-agenda kijkt, is er komende tijd genoeg te bezoeken. Zo staan er alleen al verschillende muzikale voorstellingen van de bachelor- en masteropleiding Muziektheater op het programma die je niet wilt missen. Denk aan een theatrale voorstelling over neurodiversiteit en ADHD, of aan een try-out waarin de grenzen van vrouwelijke gewelddadigheid worden aftast.

Bekijk hieronder welke andere finals je kunt bezoeken!

Final Exam Lucía Guerrero García - Klassiek Piano Master

Voor Lucía Guerrero García's laatste concert voert ze werken uit van Mozart, Brahms en César Franck, met speciale aandacht voor de Pianosonate van Igor Stravinsky. Dit unieke stuk komt zelden voor in het concertrepertoire, ondanks het feit dat het een van Stravinsky's belangrijkste werken voor piano is. Haar onderzoek ging dit jaar over deze sonate. Lucía studeert met haar final af van de masteropleiding Klassieke Muziek.  
Final Exam Igor Herstel - Jazz & Pop Piano

Pianist/toetsenist en bassist Igor Herstel is een enthousiaste, gedreven en eigenzinnige muzikant, die op het punt staat af te studeren van de bacheloropleiding Jazz & Pop aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Met roots in Jazz, Fusion, Latin, Soul en R 'n B vliegt hij met veel passie de muziek in.

Kom je luisteren naar zijn finals-concert?

Mupi-project: kunstroute AKI ArtEZ 24 uur per dag te zien
Het Mupi-project is een route in de openbare ruimte van Enschede waar het werk van alle afstudeerders van de AKI ArtEZ Academie voor Art & Design 24 uur per dag te zien is. Van elke afstudeerder van de Enschedese academie is een foto van hun werk geselecteerd en afgedrukt op Mupi-formaat. De overzichtsexpositie met werk van alle afstudeerders van AKI is van vrijdag 5 juli tot en met vrijdag 12 juli te zien in en om de academie in Enschede.

 
Final Ezra Efdé - Jazz & Pop Saxofoon
Ezra Efdé begon op zeventienjarige leeftijd met muziek en de saxofoon. Door de jaren heen varieerde zijn ervaring van 1930 swing tot Indonesische gamelan. Op 26 juni studeert hij af van de opleiding Jazz & Pop in Schouwburg Odeon. Ezra speelt samen met andere muzikanten muziek van onder andere Albert Ayler, Rahsaan Roland Kirk en Scott Joplin.
 
 Bestel je tickets hier

Unbutton to Refold
Generatie #32 van de masteropleiding Critical Fashion Practices nodigt je uit om deel te nemen aan hun afstudeerprojecten tijdens de tentoonstelling Unbutton to Refold bij Plan B in Amsterdam. De tentoongestelde projecten bevragen hoe modekennis en verhalen worden geproduceerd, gepresenteerd en geconsumeerd en onderzoeken een veelvoud aan modesystemen. 
 

Lekker lezen

Op artez.nl/finals staat heerlijk leesvoer voor je klaar, in de vorm van inspirerende stories over de afstudeerders. Je vindt er allerlei verhalen om een idee te krijgen van wat de afstudeerders van ArtEZ meemaken en te vertellen hebben!

Zeilen over metaforische grensgebieden: Meike wil haar publiek 'Het sublieme' laten ervaren

"Wat ik hier wil neerzetten, is ervaringsmuziektheater. Het is mijn bedoeling om een immersieve en theatrale voorstelling te maken die de zintuigen van het publiek prikkelt, en een aanzet geeft tot het doorvoelen van je emoties", vertelt Meike Gunneman over haar eindexamenvoorstelling 'Varen op het grensgebied'. Binnenkort studeert zij af aan de bacheloropleiding Muziektheater aan ArtEZ Conservatorium in Arnhem.

De stukken die ik heb (om)geschreven voor het koor, en de akoestiek van het gebouw, moeten het publiek straks een immersieve ervaring geven.

Lees meer over Meike en haar voorstelling

Instagram-takeovers

Studenten van ArtEZ nemen het Instagram-account van ArtEZ regelmatig over tijdens de finals! Deze enthousiastelingen nemen jou als Instagram-volger mee achter de schermen bij hun afstuderen, zodat jij kunt zien waar ze allemaal mee bezig zijn. Neem een kijkje en houd je ogen ook open voor alle takeovers die nog komen gaan!

Lichting '24

Wil je meer weten over de afstudeerders van ArtEZ, zoals hoe ze hun opleiding ervaren hebben, welke toekomstplannen ze hebben en wat hun tips voor huidige studenten zijn? Neem dan een kijkje op de studentenpagina's

Mis niks

Blijf op de hoogte van de finals door alle sociale media-kanalen te volgen. Heb jij al evenementen bezocht? Deel je ervaring op de socials met #ArtEZfinals!

Ook in je mailbox zijn de finals te vinden. De ArtEZ Monthly-nieuwsbrief verschijnt tot aan de zomervakantie wekelijks als finals-special. Schrijf je hier in.

Houd de agenda in de gaten en kies jouw favoriete finals-events!