naar nieuwsoverzicht
12 februari 2024

Sigrid van Willigen benoemd tot directeur Masteropleidingen (ad interim)

Sigrid van Willigen is door het CvB benoemd als (tijdelijke) opvolger van Iris Eshel, als directeur Masters ad interim. We zijn heel blij met de tijdelijke aanstelling van Sigrid, die samen met het College van Bestuur en de masteropleidingen de ingezette transitie van de masters verder gaat vormgeven. Hoe deze transitie er precies uit gaat zien wordt met haar verder ontwikkeld.  

Met haar ruime ervaring binnen het kunstonderwijs denken we in Sigrid een zeer ervaren en daadkrachtige directeur te hebben gevonden. Binnen de HKU heeft zij verschillende leidinggevende functies bekleed, zo was zij onder ander hoofd van master- en bacheloropleidingen en was zij directeur van School of Fine art. Helemaal passend bij de uitdagingen die de komende tijd voorliggen, heeft zij ook veel ervaring met alles wat er komt kijken bij accreditaties. De masters die vallen binnen het croho Fine Art, zullen in 2025 worden geaccrediteerd. Sigrid heeft aan beide kanten van de accreditaties haar expertise al mogen inzetten. 

Ik heb er heel erg veel zin in om mijn expertise opnieuw in te zetten en met een frisse blik deze uitdaging aan te gaan.”   

Sigrid van Willigen

Op dit moment werkt zij al intensief samen met Iris Eshel, zodat er een soepele en gedegen overdracht kan plaatsvinden. Vanaf half februari neemt zij het stokje helemaal van haar over.  Sigrid zegt zelf over deze opdracht: “Ik heb er heel erg veel zin in om mijn expertise opnieuw in te zetten en met een frisse blik deze uitdaging aan te gaan.”   

Benieuwd naar onze masteropleidingen? Hier vind je een overzicht en meer informatie.