naar nieuwsoverzicht
30 januari 2024

Gefeliciteerd Lisanne Peters! Met haar start-up SymbioMatter ontving zij de startersvoucher

Vorig jaar won Product Design alumnus Lisanne Peters de titel ‘innovatiefste student van Nederland’ met haar biologisch afbreekbare verpakkingsschuim. Het is dan ook geen verrassing dat ze nu de startersvoucher van €2500 in ontvangst mag nemen. Lisanne schreef een overzichtelijk plan waaruit grote groeimogelijkheden bleken en zette dat om in een duidelijke pitch die de beoordelingscommissie direct unaniem goedkeurde. De aankomende jaren staan voor haar in het teken van het verkrijgen van patenten, het runnen van pilots en het streven naar winstgevendheid. Uiteindelijk wil ze dat biologisch afbreekbaar schuim de industriestandaard wordt.

Foto ©JacquelineFuijkschot

Lisanne constateerde op ArtEZ dat materiaal vaak inefficiënt gebruikt wordt. In haar woorden: het materiaal gaat langer mee dan het product, wat recyclen lastiger maakt. Om hier meer inzicht over te verschaffen heeft ze ‘SymbioMatter; A Biomaterial Guide’ geschreven. Een boek dat ingaat op het duurzaam produceren en gebruiken van materiaal op een duurzame manier. Het boek is te pre-orderen is op haar website www.symbiomatter.com.

Het geld van de voucher gaat ze op verschillende manieren inzetten. Met machines wil ze haar productie opschalen, met het huren van een stagiair wil ze haar materiaal optimaliseren en via het boeken van een fotoshoot wil ze zichtbaarheid vergaren. Wij zijn enorm benieuwd naar wat we de komende jaren van haar gaan horen!

Het ArtEZ Business Centre wenst haar en haar start-up alle succes!