naar nieuwsoverzicht
7 december 2023

Nieuw: APRIA Journal nummer #6—Arts in Action: Urgencies in Art and Art Education

Een gloednieuw issue van APRIA Journal—Arts in Action: Urgencies in Art and Art Education—is nu gepubliceerd en gratis verkrijgbaar via apria.artez.nl!

Kunstenaars, kunstdocenten en onderzoekers onderzoeken in dit nummer de relatie tussen hun kunstpraktijk en urgente wereldthema’s en gaan op zoek naar antwoorden op vragen als: Hoe kan kunst het verschil maken in een moderne wereld gedomineerd door complexe en intense politieke, economische en natuurlijke conflicten? Is er een ‘correcte’ manier om urgentie aan te pakken middels kunst, onderzoek en educatie? Moet kunst in educatie gerechtvaardigd worden vanwege diens nut elders?

Dit speciale nummer geeft ons inzicht in mogelijke antwoorden op deze vragen. De bijdragen zijn zowel tekstueel als artistiek en bestaan uit zowel korte als lange teksten en artistiek, auditief en/of visueel werk in kunstdisciplines als muziek, theater en visuele kunst. Allemaal benadrukken ze hoe en waarom kunst ertoe doet en onderzoeken ze de mogelijke connectie tussen kunst en maatschappelijke uitdagingen.

In dit (Engelstalige) journal issue zijn maar liefst twaalf bijdragen gepubliceerd waaronder de Editorial geschreven door Monica Klungland en Lisbet Skregelid en essays, artistiek werk en artistiek onderzoek van Siemke Böhnisch, Jennifer Ann Skriver, Nina Helene Skogli, Lisbet Skregelid, Jarund Fareland Peder, het Kadha project, Charlotte Blance Myrvold, Hanne Kusk, de Stitch Sisters, Ruth Hol Mjanger en Laura Toxyaerd.

Dit nummer kwam tot stand met bijdragen vanuit het internationale symposium ‘Arts in Action - Urgencies in Art and Education’ dat plaatsvond op de Universiteit van Agder in Kristiansand, Noorwegen op 8, 9 en 10 juni 2022.

Het volledige nummer is online en als downloadbare pdf beschikbaar. Ga voor meer informatie naar apria.artez.nl

Over APRIA

APRIA (ArtEZ Platform for Research Interventions of the Arts) is een online platform dat een gecureerd journal (APRIA Journal) publiceert, bestaande uit essays, beeld- en audiobijdragen. APRIA bevraagt en onderzoekt de relatie tussen kunst(interventies) en wetenschap en maatschappij, en moedigt aan tot een kritisch dialoog over de urgente thema’s van onze nabije toekomst.