naar nieuwsoverzicht
30 november 2023

Nieuw van ArtEZ Press: From Within: The Architecture of Helena Arahuete

Te midden van de urgente milieuproblemen waar de bouwsector vandaag de dag voor staat, richt From Within: The Architecture of Helena Arahuete de aandacht op Helena Arahuete, die de natuur op een uitzonderlijk gevoelige manier in haar werk betrekt.

From Within: The Architecture of Helena Arahuete is de eerste publicatie over het leven en werk van de Argentijns-Amerikaanse architect Helena Arahuete, een van de weinige architecten ter wereld die nog steeds de oorspronkelijke principes van de organische architectuur in praktijk brengt, ontwikkeld door Louis Sullivan en Frank Lloyd Wright meer dan een eeuw geleden. Arahuete brengt deze traditie naar de 21e eeuw en integreert deze met de huidige vraagstukken rondom duurzaamheid.

De publicatie benadrukt de oprechte en gedurfde geest die ten grondslag ligt aan de ontwerpen van Arahuete, onafhankelijk van de beroemde architect John Lautner, die meer dan twintig jaar haar mentor en werkgever was. Arahuete's onwrikbare benadering van architectuur blijft tot op de dag van vandaag een inspirerend voorbeeld, vanwege de spectaculaire bouwwerken die ze heeft neergezet en haar vaste geloof in de noodzaak voor architecten om de grenzen van het vakgebied te verleggen door afstand te nemen van modieuze tendensen.

Dit boek is daarom zeker een must-read voor huidige en toekomstige studenten, architecten en iedereen die geïnteresseerd is in actuele vraagstukken rondom architectuur en de relatie tussen natuur en architectuur. Arahuete´s werkwijze en perspectief dienen als prachtige inspiratie!

Ga naar de site van ArtEZ Press

Redactie door Silvia Perea, met bijdragen van Alan Hess, Silvia Perea en Mimi Zeiger, en een inleiding door Gabriel Ritter.

Over ArtEZ Press

ArtEZ Press is de uitgeverij verbonden aan ArtEZ University of the Arts. Sinds 2005 publiceren we boeken van hoge kwaliteit, zowel qua inhoud als qua vormgeving. Het unieke ontwerp versterkt de inhoud en vice versa. De zorgvuldig samengestelde collectie die ArtEZ Press door de jaren heen heeft opgebouwd, vertegenwoordigt de rijkdom aan disciplines binnen het kunstonderwijs aan ArtEZ; architectuur, beeldende kunst, dans, interieurontwerp, kunsteducatie, mode, muziek en muziektherapie, productontwerp, theater, design en kunsttheorie.