María Elvira Morcilo, alumnus master Klassieke Muziek
naar nieuwsoverzicht
17 november 2022

GESPOT: Alumnus María Elvira Morcilo ontvangt de EPTA Frans Schreuderprijs 2022

Pianiste María Elvira Morcilo studeerde vorig jaar af aan de master Klassieke Muziek. Haar afstudeeronderzoek “Ravel Project. Transcribing Ravel’s Piano Concerto in G for wind quintet ensemble” is nu bekroond met de EPTA Frans Schreuderprijs 2022.

Voor haar afstudeeronderzoek speelde María Maurice Ravel's Concerto in G voor blazers en piano, samen met muzikanten uit conservatoria uit Nederland en België. Daarnaast organiseerde María een tentoonstelling, waar ze schilderijen van haar hand liet zien gebasseerd op de ‘Schilderijen van een tentoonstelling’, een piano suite van Modest Moessorgski, terwijl ze ook de piano suite speelde. Een kleurrijke ervaring die alle zintuigen prikkelen! 

Lees meer over haar onderzoek op María's studentenpagina

Over de EPTA Frans Schreuderprijs

De European Piano Teachers Association (EPTA) reikt ieder jaar de Frans Schreuderprijs uit om pianodocenten en pianisten te stimuleren een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van hun vak. De prijs is vernoemd naar de grondlegger én erelid van EPTA: Frans Schreuder.

Voor de EPTA Frans Schreuderprijs komen werkstukken, scripties en masteronderzoeken in aanmerkingen van studenten piano (bachelor- of masterniveau) aan één van de conservatoria. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €750 en de mogelijkheid om een artikel te publiceren in het Piano Bulletin. De inzendingen worden anoniem beoordeeld. De winnaar ontvangt de prijs tijdens het nationale congres in november en verzorgt een korte presentatie.

Meer over onze master Klassieke Muziek?

Ontwikkel je eigen artistieke signatuur als professioneel musicus en curator met de tweejarige Engelstalige master Klassieke Muziek in Zwolle. Succesvol musiceren betekent tegenwoordig méér dan talent hebben en je instrument beheersen: het werkveld is voortdurend in ontwikkeling en oude verhalen vragen om een nieuwe presentatie.

Ontdek de master Klassieke Muziek