'The End of Times', Álvaro Muñoz Perera, viool Klassieke Muziek (Master)

'The End of Times', Álvaro Muñoz Perera, viool Klassieke Muziek (Master)

Muziek
Zwolle online nvt, Zwolle
'The End of Times', Álvaro Muñoz Perera, viool Klassieke Muziek (Master)

'The End of Times', master Eindauditie van Álvaro Muñoz Perera, masterstudent viool Klassieke Muziek

#ArtEZconservatoryZwolle
Dit examen is online te bekijken, klik daarvoor op deze LINK

'Enige tijd geleden en door alle recente gebeurtenissen die we meemaken, kwam er een vreselijk idee in me op:  Wat als dit het einde der tijden is? Wat als wij, als samenleving, zo ver zijn gegaan als we konden en vanaf nu moeten leven met het verval en de uitputting van onze planeet en ons systeem?
Het lijkt erop dat er veel problemen zijn die moeten worden opgelost, maar het zijn geen gemakkelijke beslissingen om te nemen. We moeten veel voorrechten en structuren opgeven die we in de loop van de geschiedenis hebben verworven en die nu de integriteit van de samenleving, de economie en het milieu in gevaar brengen. Om te overleven, moeten we een nieuwe weg inslaan.
Dit idee is ook overdraagbaar op klassieke muziek. Kunst moet een spoor nalaten op de mensen die eraan deelnemen en ik geloof echt dat we dat niet doen. We zijn ver verwijderd van de vragen die gesteld moeten worden, we moeten ons verbinden met de echte wereld door een dringende boodschap te hebben. Het is tijd voor ons als musici om op zoek te gaan naar een nieuw verhaal.
(meer (Engelstalige) programmatoelichtingen: klik op deze link)
Zie ook dit bericht.

 

Deelnemende studenten

Álvaro Muñoz Perera

Disciplines

Muziek

Ook interessant