Final Performances Master Performance Practices

Performance Practices
ArtEZ Onderlangs 9, Arnhem Theatre 2, Theatre 1 & Studio 4

Vandaag zijn er drie drie voorstellingen te zien van Jessica Renfro, Luiza Jaffe en Korina Papadimitriou Kordova Santos

We called it earth
by Jessica Renfro ||
Theaterzaal 2 || 17.00 uur

Once upon a time we called it _______
We Called It Earth is een participatieve, digitale platformgame die tegelijkertijd de wereld creëert die het verkent. De avatar van dit spel verwerpt de mythe van zelfauteurschap en is een zwart gat met een overvloed aan weerbarstige ledematen - die door meerdere spelers worden bestuurd. Deelname vindt ook online plaats, waar ook de co-auteur van een nieuwe planetaire mythologie is en op een geprojecteerd scherm verschijnt om het dorre landschap in te vullen en de avatar op weg te helpen.

In deze rommelige, speelse en vaak dodelijke zoektocht om de wonden van een verbrijzelde planeet te verbinden, schrijft een vormloos en geëmancipeerd collectief het verhaal van een nieuwe wereld gesmeed door relaties in plaats van individuen.

Bezoekers worden aangemoedigd om een ​​goed opgeladen mobiele telefoon mee te nemen naar het theater.

To pee or not to pee. That is the question
by Luiza Jaffee || Theaterzaal 1 || 18:00 uur


De afgelopen 2 jaar heb ik een persona ontwikkeld die de normatieve ruimtes in Europa wil ontwrichten, gebruikmakend van een Braziliaanse politieke achtergrond. De blanke, normatieve cisgenderstandaarden van vrouwelijkheid hebben een sociaal-politieke invloed op hoe gender zou moeten worden uitgevoerd, en bepalen wie voldoende waarde heeft om als zichtbaar en belangrijk te worden beschouwd. In de samenleving zijn lichaamsvloeistoffen, seksualiteit en verschillende culturele benaderingen een agenda van instellingen die moeten worden gedeconstrueerd.

Door die theorieën in dit onderzoek in de praktijk te brengen, werd het uitvoeren van die concepten in de openbare ruimte echter bijna onaanvaardbaar. Putasagrada treedt op in de straten van Arnhem om de relatie te onderzoeken tussen haar culturele achtergrond en hoe ruimtes te ontwrichten die normativiteit versterken.

Deze voorstelling is de reactivering van eerdere experimenten in openbare ruimtes. Het zal profiteren van een speelruimte en een publiek met consensus om de grenzen van de verstorende normativiteit in twijfel te trekken. Dit is geen gastvrije ruimte, verwacht niet binnen te komen en tevreden te zijn, je bent niet het laatste koekje in de pot.

Alles wat moet worden uitgevoerd, gaat over het blootstellen van natuurlijke lichaamsvloeistoffen, waardoor de perceptie van walging en geslacht verandert. Putasagrada heeft meer dingen te doen dan westerse cisgender-opleggingen over een lichaam tot stand te brengen.

Onderzoek Supervisor : Fenia Kotsopoulou
External Mentor : Pêdra Costa, Joana Almeida

Cratera
by Korina Papadimitriou Kordova Santos || Studio 4 || 19:00 uur

Misschien was het ei ooit een driehoek die zo veel door de ruimte rolde dat het ovaal werd. Mensen zeggen dat de driehoek aan een geodetische veelvlak ontsnapte door van een berg af te rollen. Na een lange tijd botste het tegen het heiligbeen van Buckminster Fuller. Fuller vroeg: wat ben je? Het ei antwoordde: ik leef momenteel op aarde en ik weet niet wat ik ben. Ik weet dat ik geen categorie ben. Ik ben niet een ding - een zelfstandig naamwoord. Ik lijk een werkwoord te zijn, een evolutieproces - een integrale functie van het universum.

Cratera is een artistieke uitkomst van het onderzoeksproject "Amazonizing Practices: processen van denken / bewegen met een landschap". Het telescopisch onderzoek combineert verschillende lenzen en gebogen spiegels om diep in een krater te kijken waar het voorouderlijk en het posthumane samenkomen. Amazonisering benadert een mogelijk hedendaags Amazone-landschap door het te zien als een netwerk dat wordt gevormd door bewegingen met mythische, affectieve, geologische en sociaal-politieke dimensies. Amazonizing richt zich op de interesse in het doen, in de constructie van nieuwe ruimtes - multidimensionale landschappen die moeten worden beoefend.

CRATERA is een nieuwe ruimte waar de kracht van dingen wordt opgeroepen door daden van betovering en waar een reeks lichamelijke oefeningen wordt gereactiveerd. Door zich in deze praktijken te verdiepen, wordt CRATERA een landschapsorgaan voor denken / bewegen, waarbij de grond en zijn immateriële dimensies worden teruggewonnen.

Research Supervisor: Dr. Mariella Greil
External Mentor: Kat Válastur

*If you are planning to attend any of the performances, please send an email to m.slob@artez.nl  with your name and the performance day you would like to attend!

Disciplines

Dans , Theater

Ook interessant