Net Even Anders: muziekproductie Docent Muziek Enschede

Docent Muziek Docent Muziek op Maat
ArtEZ Conservatorium Van Essengaarde 10, Enschede

Al jaren maken de vierdejaars studenten van de opleiding Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede een educatieve muziektheatervoorstelling als afstudeerproduct. Dit jaar is dat de muziekproductie 'Net even anders'. Deze zal op 27 mei 2021 worden uitgevoerd in de Grote Zaal van het Muziekcentrum te Enschede. Door de Coronamaatregelen kan er bij de opvoering geen live publiek aanwezig zijn, maar zal de voorstelling als livestream worden uitgezonden.

De muziekproductie Net Even Anders is een voorstelling gemaakt voor leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De hele productie is door de vierdejaarsstudenten bedacht en gemaakt. Van de algemene organisatie, het schrijven van de arrangementen, het verhaal en het script tot het ontwikkelen van het educatief materiaal. De productie wordt uitgevoerd door alle studenten van opleiding Docent Muziek in Enschede. Net Even Anders gaat over identiteit en diversiteit. Het gaat over dat wat ons verbindt en daar waar we divers zijn. De voorstelling werpt licht op het individu, op jezelf zijn en hoe dit kan botsen met anderen. Vooroordelen en confrontaties worden aangekaart, om te laten zien hoe de maatschappij in elkaar zit. Daarnaast is het voor de studenten erg belangrijk dat de doelgroep zich kan herkennen en representatie vindt in de voorstelling. Ze willen leerlingen inspireren om zichzelf en tevens ‘net even anders’ te zijn en om de medemens te accepteren. Dit alles willen ze overbrengen door datgeen dat hen als opleiding verbindt, muziek.

Livestream
Door de Coronamaatregelen ziet de voorstelling er dit jaar ‘net even anders’ uit. De voorstelling wordt dit jaar uitgezonden via een livestream. Dit betekent dat u deze voorstelling kunt bijwonen via computer, laptop, tablet of televisie vanuit uw eigen woonkamer. Vanzelfsprekend had een voorstelling met live publiek onze voorkeur, maar deze livestream is absoluut een aantrekkelijk en gezellig alternatief! Vier cameramannen, een professionele regisseur en een livemontage zorgen voor een dynamische voorstelling waarbij u vanuit het comfort van uw eigen huis de voorstelling kunt bekijken onder het genot van een hapje en een drankje. Een ander voordeel van de livestream is dat u eenmalig een bedrag betaalt voor de livestream, waarna u met het gehele gezin, vrienden of familie samen de voorstelling kunt bijwonen; uiteraard met de toegestane hoeveelheid bezoek. 

Kaartverkoop
Via deze link wordt u doorverwezen naar de ArtEZ kassa. Hier kunt u uw tickets voor de livestream van de voorstelling bestellen en betalen. Daarna ontvangt u een betalingsbevestiging per e-mail. De link voor de livestream zult u tevens via dit e-mailadres ontvangen.

Meer lezen?
Afstudeerders Emma Wissink en Renée Vunderink vertellen hier over de totstandkoming van de productie.

Disciplines

Muziek , Docentopleidingen

Ook interessant