Toneelschool ArtEZ

Toneelschool & Creative Writing afstudeervoorstelling - NUL NUT

Toneelschool
ArtEZ Theatrium Onderlangs 9, Arnhem
Toneelschool ArtEZ

Mara Linde Tieleman studeert af aan de Toneelschool met haar voorstelling NUL NUT in samenwerking met Mimi Wiggers van Creative Writing.


‘Wie zou ik zijn als ik zou stoppen met mezelf aanpassen?’

 

Dat vraagt de vrouw uit NUL NUT zich af. Ze is moe. Moe van druk, van verwachting, van de meningen van anderen en het beeld wat zij van zichzelf moet zijn. Wanneer ze alles loslaat waar ze moe van wordt, ontketent er een kracht in haar. Een drang om precies te gaan leven hoe zij dat wil. Ze vliegt niet uit de bocht maar besluit zelf door de vangrails heen te rijden. Zie hoe zij zich vrijer voelt dan ooit tevoren. Omarm haar, houd van haar, zo hard dat ze helemaal zichzelf kan zijn voor de rest van haar leven. 

 

Over de makers:

Mara Linde (2001) studeert met de voorstelling NUL NUT af van de Arnhemse Toneelschool (ArtEZ), ze haalt als spelende maker veel inspiratie uit film en beeldende kunst. Haar vele interesses probeert ze in het theater samen te voegen, wat ervoor zorgt dat ze absurd en experimenteel te werk gaat.

Mimi Wiggers (2001) studeert met de voorstelling NUL NUT af van de studie Creative Writing (artez). Ze schrijft voornamelijk voor toneel en proza, waar vaak één onderwerp centraal staat: mens zijn. Door het combineren van maatschappelijke thema’s met de connecties die wij als mensen met elkaar aangaan, hoopt ze zo dat iedereen die haar werk ziet of leest zich gezien kan voelen en de wereld even kan vergeten. Voor haar is dat het allerbelangrijkste.

Samenwerking:

De samenwerking tussen Mara Linde van de Arnhemse Toneelschool en Mimi Wiggers van Creative Writing is uniek in de geschiedenis van ArtEZ. Het is voor het eerst dat leerlingen van de Toneelschool en van Creative Writing samen afstuderen sinds de oprichting van beide studies. Door de kruisbestuiving tussen deze richtingen heeft NUL NUT een uniek randje. De voorstelling is dus niet alleen theatraal, het heeft ook een literaire laag.

CREDITS:

Spel: Mara Linde

Tekst: Mimi Wiggers & Mara Linde

Dramaturgie: Mimmi Wiggers

Eindregie: Anna Schoen

Dansers: Evy van Elzelingen, Jahliyah Kolf, Marlot Miesen, Ece Gamze Cokluk

Disciplines

Schrijven , Theater

Ook interessant