Final Jazz & Pop Arnhem - Alexander Pielsticker

Final Jazz & Pop Arnhem - Alexander Pielsticker

Muziek
ArtEZ Conservatorium Utrechtsestraat 85, Arnhem
Final Jazz & Pop Arnhem - Alexander Pielsticker

Van 5 juni tot en met 6 juli 2023 vinden de finals van de studenten van het ArtEZ Conservatorium Arnhem plaats.

Meer informatie volgt

SonIC cONversations

“SonIC cONversations“,  een perpetuum mobile van sonische verkenningen en mogelijkheden met behulp van pianospel van binnenuit en het gebruik van verschillende voorbereidingen op de akoestische piano onder leiding van de mechanicus Alexander B.A. Pielsticker.

Een omgeving van geluid en stilte, die het gevoel van betekenis probeert los te maken door impulsen intuïtief te volgen en de piano centraal te stellen als hoofdrolspeler van deze reis. Bewegend tussen het conventionele geluid van een piano en een abstracte klankkosmos, gecreëerd door de synthese van gecombineerd binnenspel en voorbereiding op de piano, zal Alexander niet alleen de grenzen van de sonische mogelijkheden op zijn instrument verleggen, maar ook een lange adem ontwikkelen van geluid door gebruik te maken van vloeiende structuren en het momentum van vrije improvisatie. Een experimentele situatie waarin artistieke en muzikale rollen niet langer vastliggen maar de mogelijkheid hebben om vloeiend te evolueren om maar één ding te dienen: de muziek.

Alexander B. A. Pielsticker (1997) is een pianist, componist en improviserend artiest die momenteel in Keulen, Duitsland woont. Met zijn achtergrond in klassiek, jazz, hedendaagse muziek en vrije improvisatie, werkt hij samen met verschillende artiesten, muzikanten, ensembles, collectieven en interdisciplinaire groepen, vooral in Duitsland, Nederland en Oostenrijk. Tijdens zijn masteronderzoek aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem heeft hij veel over zichzelf meegemaakt, niet alleen op muzikaal vlak, maar vooral op persoonlijk mensgericht vlak, aangezien hij deze tweejarige studie volledig aan zichzelf, zijn instrument en wat en hoe hij zich als kunstenaar wil uiten in de huidige complexe samenleving.

“Het was een lang en zwaar proces voor mij om echt te vinden wat ik als artiest wil uitdrukken in deze complexe moderne wereld en de huidige samenleving en dit weer te geven in mijn muziek en ook op mijn instrument. Dat gezegd hebbende, ik had nooit verwacht dat het onderzoeksresultaat zo zou zijn, maar soms is er gewoon een andere kijk op dingen nodig om het volledig om te draaien om er iets zinnigs van te maken.

Ik kan niet wachten om “SonIC cONversations“  te presenteren en te zien hoe de wereld reageert! 

Ontdek meer op: https://alexander-pielsticker.com 

https://www.instagram.com/pielstickeralexander/ 

Disciplines

Muziek

Ook interessant