Afstudeerconcert Dion Tiktak

ArtEZ Conservatorium Van Essengaarde 10, Enschede Theaterzaal

Songwriter/artiest Dion Tiktak timmert al een tijd aan de weg met zijn band From//October. Hij sluit zijn studie af met een avondje indiepop, natuurlijk met zijn band From//October. Het voorprogramma wordt verzorgd door ‘’IOK’’.

From//October
From//October is in begin 2020 begonnen onder de leiding van Dion Tiktak. Met de hulp van producer/bassist Lennard Steiginga en gitarist Erik-Jan Meerholz maken ze een mix van nostalgische, lofi indiepop met invloeden uit de jaren ’80, ’90 en later. Dion wordt geïnspireerd door bands als The Radio Dept., Beach Fossils, Swimming Tapes, Bear’s Den, Sufjan Stevens en andere soortgelijke artiesten.
Met een doe-het-zelf aanpak worden de songs in de slaapkamers geschreven, opgenomen & gemixed. Ook maakt Dion alle content zoals visuals zelf. Deze worden ook vertoont op de avond van de show. Er wordt geschreven over onderwerpen als jeugdherinneringen, dromen, vriendschappen en liefde. Onderwerpen die voor iedereen persoonlijk herkenbaar zijn maar verschillende emoties kunnen opwekken. Dit gecombineerd met zachte vocalen maakt dat de sound een nostalgische sfeer krijgt.
Na enkele optredens op diverse locaties waaronder ook het Booster Festival waar de band een goede indruk achterliet op het live publiek, gaan ze je op vandaag opnieuw meenemen in de dromerige sfeer waar deze band voor staat.

De toegang is gratis

Disciplines

Muziek

Ook interessant