Kaleidoscope

Docent Muziek
Deventer Schouwburg Leeuwenbrug 2, Deventer

'Kaleidoscope', muziekproductie van Quinten Pieters, bachelorstudent Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle

‘Kaleidoscope’ is de officiële eindexamenproductie van Quinten Pieters voor conservatorium ArtEZ in Zwolle, waarvoor hij graag zijn eigen thuisstad koos. Pieters: “De voorstelling ‘Kaleidoscope’ weerspiegelt de constant veranderende wereld om ons heen. Het is een voorstelling met verschillende verhalen, kleuren en emoties, samengebracht in muziek.” Om het evenement online te ondersteunen bouwde hij de website  www.kaleidoscope.show. “Kaleidoscope is het eindresultaat van vier jaar studeren aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en een jeugd in een huis vol muziek, muzikanten en muziekinstrumenten.” Pieters heeft bij elk nummer de juiste muzikanten gezocht, het resultaat hiervan is te zien in de voorstelling.

Pieters is een gedreven jonge pianist en docent die van jongs af aan al met muziek bezig is geweest. Zijn ouders zijn gevestigde namen in de rockwereld (Drive By Wire, Cords). Misschien wil hij hierom wel zijn eindexamenproductie zo groot mogelijk uitpakken: "Sommige mensen zouden misschien een klein zaaltje in een buurthuis uitzoeken, maar in mijn samenwerking met het schoolorkest van het Etty Hillesum Lyceum ontdekte we al snel dat dat niet ging passen".

Hij studeert dit jaar af van de studie Docent Muziek van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Het is een vierjarige studie die je opleid tot niet alleen docent maar ook muzikant. Echter is hij na deze vier jaar nog niet klaar bij ArtEZ, maar stroomt hij meteen door in een vervolgopleiding: Jazz & Pop.

De muziek is een mix tussen pop, jazz, fusion en funk: “Het is een voorstelling gebaseerd op de nummers die ik in de afgelopen jaren het tofste vond. Ik heb geprobeerd bij elk nummer de muzikanten te zoeken die ook enthousiast werden van deze muziek, en het resultaat hiervan is te zien in de voorstelling!”. Alle muziek in de voorstelling is door hem gearrangeerd specifiek voor dit optreden".

Disciplines

Muziek , Docentopleidingen

Ook interessant