The Sound of the Trombone

Klassieke Muziek Muziek
Zwolse theaters: Schouwburg Odeon Blijmarkt 25, Zwolle Dommerholtzaal

THE SOUND OF TROMBONE - Een verkenningstocht door de expressieve mogelijkheden van trombonespel. Afstudeerconcert van Román Sánchez Alonso, Masterstudent trombone Klassieke Muziek ArtEZ Conservatorium in Zwolle

Reis mee met trombonist Román Sánchez op deze verkennende muzikale verkenning: door middel van verschillende klanklandschappen wil de kunstenaar samen met het publiek de expressieve mogelijkheden van trombonespelen verkennen, door het instrument te benaderen via contrasterende muzikale kaders, waarbij de nadruk ligt op de diverse sonore mogelijkheden.
Via onderzoek en een eigentijdse benadering zal de muzikant vijf verschillende sonore landschappen laten zien, die elk voortkomen uit een bepaalde muzikale achtergrond. Op die manier hoopt de kunstenaar het publiek te helpen om het communicatieve en expressieve proces van muziek maken vanuit een holistisch perspectief te benaderen en een breder begrip van de mogelijkheden van dit instrument op te bouwen.

Román Sánchez is een eclectische trombonist en artiest uit Spanje. Met een klassieke muziek achtergrond, voltooide hij zijn Bachelor studie in Barcelona in 2016. Na 4 jaar gewerkt te hebben als zowel klassiek als pop trombonist in Spanje en de V.S., verhuisde hij naar Nederland om een Master of Music te studeren bij Jilt Jansma aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, met als doel om zowel excellentie in trombonespelen te bewerkstelligen als zijn muzikale en artistieke perspectief te verbreden. In deze Master is Román geïnteresseerd geraakt in experimentele en hedendaagse muziek en multidisciplinaire kunst, waarbij hij klassieke muziek mengt met diverse disciplines zoals dans, poëzie, elektronica en vrije improvisatie.

Disciplines

Muziek

Ook interessant