Jurriaan Poesse, Master koordirectie Klassieke Muziek: Nigredo

Klassieke Muziek Muziek
Muziekcentrum Enschede Noorderhagen 27, Enschede Wilmersbergzaal

'Nigredo' is het afstudeerconcert van Jurriaan Poesse, Masterstudent koordirectie Klassieke Muziek ArtEZ Conservatorium Zwolle

Vocaal Ensemble Cordier zingt onder leiding van Jurriaan een a capella programma, met o.a. werken van Holst, Gesualdo en Furrer, maar ook twee premières van Ruben Stolp en Diederik van der Laag. Na de pauze zingen ze samen met Kamerkoor Arte Vocale, Kamerkoor Canteklaer en projectzangers het indrukwekkende 'Stabat Mater’ van Francis Poulenc. Het Promenade Orkest zal dit begeleiden en Varvara Tishina zingt de sopraan solo.

Dit concert is de afsluiting van een korendag die Cordier samen met het Wilminktheater heeft georganiseerd. Een van de doelen van deze dag is dat jonge componisten gekoppeld worden aan amateurkoren uit de regio Twente en dat er van beide kanten werkervaring wordt opgedaan. De nieuwe werken worden ook in de middag van deze korendag gepresenteerd.

Jurriaan Poesse (1993) studeerde Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium Enschede en Koordirectie bij Klaas Stok aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle. Hij dirigeert verschillende koren waaronder Vocaal Ensemble Cordier, Kamerkoor Arte Vocale, Kamerkoor Canteklaer, Toonkunstkoor Euterpe Deventer, Vocaal Ensemble de Troubadours en is Cantor bij de Protestantse Gemeente Zutphen. Naast het bekende koorrepertoire is hij speciaal geïnteresseerd in het uitvoeren van nieuwe composities, en werkt mee aan verschillende projecten waarbij jonge componisten een podium krijgen. Naast het dirigeren is hij ook actief als koorzanger en incidenteel als solist.

Disciplines

Muziek

Kaarten

Toegang gratis, reserveren verplicht. Klik op de 'Reserveer kaarten'-knop hieronder.

Reserveer kaarten

Ook interessant