Lisa Edelijn: Over grenzen gaan

Lisa Edelijn: Over grenzen gaan

Klassieke Muziek
Muziekcentrum, Kleine zaal Noorderhagen 27, Enschede Kleine zaal
Lisa Edelijn: Over grenzen gaan

Final van Lisa Edelijn, studente bachelor klarinet Klassieke Muziek ArtEZ Conservatorium Zwolle

Ik ben Lisa Edelijn en ik studeer klarinet aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Dit jaar ga ik afstuderen en ik ga dit doen op 20 mei in de Kleine Zaal in Enschede! Ik heb ervoor gekozen om in het verre oosten af te studeren omdat ik hier een prachtig klein akoestisch zaaltje heb gevonden waar precies dat in past wat ik wil gaan doen. Dit wordt namelijk een SPETTEREND eindexamen waarin ik over grenzen zal gaan. Dit is de titel van mijn eindexamen omdat dat het gevoel is wat ik heb gedaan de afgelopen jaren. Ik heb mijn horizon echt verbreed tijdens de studie en ik ging geen uitdaging uit de weg. Dit thema zal dan ook in alle facetten terug te zien zijn in mijn eindexamen. Zo is er bijvoorbeeld een stuk speciaal voor mij met vibrafoon geschreven door Joan Reinders en staat L’histoire du soldat in originele bezetting van Stravinsky op het programma!

En na de pauze… gaan we iets heel bijzonders doen. Dan staat namelijk het klarinetconcert van Copland op het programma! Dit zal ik spelen met strijkorkest, harp en piano en is een gigantisch werk dat is geschreven voor niemand minder dan Benny Goodman! Hij was één van de grootste jazz-klarinettisten uit de geschiedenis is en ik hoef u dus niet te vertellen welke kant dit op gaat. Dus kom luisteren!

U kunt Lisa steunen om de kosten voor haar Final te dragen door op haar crowdfunding-actie te doneren. Klik daarvoor op deze LINK.

Disciplines

Muziek

Ook interessant