Concert door het ArtEZ Koperensemble

Concert door het ArtEZ Koperensemble

Doopsgezinde Kerk Wolweverstraat 9, Zwolle
Concert door het ArtEZ Koperensemble

Het ArtEZ/Koperensemble onder leiding van Dick Bolt bestaat uit studenten van het ArtEZ Conservatorium met als hoofdvak trompet, hoorn, trombone, euphonium en tuba.
Twee keer per jaar wordt er een programma samengesteld dat na een intensieve repetitieperiode in een aantal concerten uitgevoerd wordt. 

Op het programma de volgende werken: 
Fanfare, Andante and Fugue (Macon Sumerlin)
Concertino for 11 Brass Instruments (Meyer Kupferman)
Triptych for Brass Choir (Russel Woollen)
Three Dance Episodes (Edward Gregson)

De toegang voor dit concert is gratis.
Reserveren is niet noodzakelijk, wel vragen we u bij de ingang naar het CoronaToegangsBewijs.

Dick Bolt is op vele terreinen in de muziekwereld actief. Zijn conservatoriumstudie in Groningen sloot hij af op het hoogste niveau in de vakken bastrombone en directie. Hij was al vroeg succesvol als dirigent bij fanfare Concordia te Middelstum en bij de Provinciale Brassband te Groningen waarmee hij het KNFM-topconcours won. Daarnaast gaf hij les aan Streekmuziekschool De Wâldsang te Buitenpost.
In 1988 werd Dick Bolt bastrombonist van Het Gelders Orkest en verplaatste zijn werkterrein zich. Ook werd hij hoofdvakdocent (bas)trombone aan het conservatorium te Enschede. Inmiddels vervult hij die functie al jaren aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Ook dirigeerde hij namens ArtEZ diverse conservatoriumprojecten in binnen- en buitenland (o.a. in Letland, Litouwen en Bulgarije) en  jaarlijks een koperensembleprogramma met de Zwolse studenten.

Dick Bolt (foto: René Knoop)

 

 

Disciplines

Muziek

Ook interessant