Naar overzicht
Naar overzicht

Next Move: into the future of Dance and Music Education

International Conference Next Move
25 mei 2018
-
26 mei 2018
25 mei 2018
-
26 mei 2018
10.00 - 21.00 uur Arnhem, Arnhem Centrum & Theatrium ArtEZ, Onderlangs 9
International Conference Next Move
International Conference Next Move

Op 25 en 26 mei vindt de conferentie Next Move: Into the Future of Dance and Music Education plaats in Arnhem. Deze eindconferentie is onderdeel van een drie jaar durend onderzoek naar de toekomst van dans- en muziekonderwijs. Het resultaat van het onderzoek is een nieuwe, inclusieve visie op dans- en muziekeducatie.

Tijdens de eindconferentie worden de onderzoeksresultaten op originele wijze gepresenteerd. Je zit niet twee dagen in een zaal naar sprekers te luisteren, maar je kan kiezen uit verschillende routes door het centrum van Arnhem. Op verschillende locaties in de stad zijn activiteiten te zien waarin de nieuwe visie op dans- en muziekeducatie wordt gepresenteerd, georganiseerd en bedacht door studenten van drie internationale opleidingen (ArtEZ Bachelor Docent Dans, DOCH Stockholm, en RAMA Aarhus).

De presentaties bieden een inkijkje in de huidige, brede beroepspraktijk van dans- en muziekdocenten: deze werkt niet alleen meer op dansscholen, maar met verschillende doelgroepen en midden in de samenleving. De docent kijkt naar wat daar nodig is en heeft een ondernemende geest.

De routes op 25 en 26 mei brengen je naar plekken als bejaardenhuizen, gemeentelijke instellingen en bedrijven, waar je getuige bent van de lessen, maar je kunt ook inspiratie op doen door middel van keynotes en verhalen uit de praktijk. De dagen zijn gevarieerd en bieden een breed overzicht van innovatieve bestaande en toekomstige beroepspraktijken van dans- en muziekeducatie.

Registreer hier

Next Move is een samenwerking van ArtEZ Bachelor Docent Dans met The Royal Academy of Music Aarhus/Aalborg, Stockholm University of the Arts en DOCH School of Dance and Circus. Next Move wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Erasmus +. 

Deel dit